Slovenački bend El Kachon započeo je novu koncertnu turneju, prilikom koje će predstaviti svoj treći album naziva Svet Dovoljenih Laži”.


Tekst je napisao Samo Urbančič, dok je za fotografiju i video bila zadužena Jana Dravinec. Audio live mix uradio je Aleš Dravinec.

Aktualni singl “Odpoved” možete pogledati OVDE.

Između ostalog, bend El Kachon možete videti i čuti na sledećim mestima:

01.07. Dolenjske Toplice, Ploščad KKC – akustično

02.07. Žužemberk, Odbojka na mivki

23.07. Piran, Cafinho – akustično

29.07. Kranj, Kavarna Bazen – akustično

05.08. Novo mesto, MalaMačka – akustično

06.08. Izola, Hnagar Bar

09.09. Ljubljana, Prulček

 

Koncertna turneja započela je upravo u mestu iz koga bend dolazi, Novo Mesto, a kako je to izgledalo, pročitajte u nastavku:

 

Samo Urbančič – Gostišče Loka

Loka je prijatan prostor pored reke Krke, u samom centru Novog mesta. Zato i nije slučajnost, da su tu atmosferu izabrali članovi muzičke grupe El Kachon. Predstavili su novi album »Svet Dovoljenih Laži«. Sve se dogodilo u petak, 03.06.2016, sa početkom u 21:00 časova. Na prepunoj terasi Gostišče Loka se mogla osetiti uznemirenos i nestrpljenje publike da čuju novi album.

Već na prvoj pesmi je energija obećavala dobro veče, sa izvođenjem odličnog muzičkog programa. U dva dugačka bloka su nam odsvirali nove pesme, a i hitove sa prošla dva albuma »In The Bush« i »Permanently Lubricated Nuts«.

Koncertno su nas poslužili i sa snažnim gitarskim rifovima, solo deonicama, slajd gitarom, a sve to u pozadini veličanstveno podržala ritam sekcija bubnjeva, udaraljki i bas gitare. Muzički stil, koji se provlačio celo veče, je pre svega mešavina rocka i bluesa. Sve to je začinjeno sa funk-soul, što je prepoznavnost benda već sa prva dva albuma. U muzici se može osetiti upliv brojnih svetskih velikana, kao što su: Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd, Rolling Stones, Motorhead itd., a sve je odsvirano, kao što je specifično samo za El Kachon.

Bubnjar Žiga i PimpS na udaraljkama su pokazali, kako su izvrsna kombinacija. Pobrinuli su se, da punoća ritma nikoga ne ostavi ravnodušnim. Na bas gitari je Sondža sa odličnim osećajem i dugačkom kilometrinom pokazao kako se pristupa stvari. Zajedno sa ostatkom ritam sekcije je ostvario odličnu podlogu za gitare i vokal. Na gitari je Krt, u svom stilu je dodavao rifove sa pravom dozom sirove energije. Na drugoj gitari je Tomi, svojim solažama i vragolijama sa slajdom, dodao je poseban magičan osećaj, koji se u rock-blues snažno oseća. Svo čudesno dinamično preplitanje instrumentalne sekcije je sa vokalom ofarbala front girl Tina. Njena boja glasa je odlično sela u pesme, sama, u duetu  ili u pratnji ostalih članova benda. Za celu dugu zvučne slike je na mikseti brinuo njihov tonski majstor, Aleš Dravinec.

Odsvirane pesme sa novog albuma »Svet Dovoljenih Laži« su još jedan dokaz, da tekstovi mogu lepo da zvuče i u slovenačkom jeziku. Sveža, puna energije odsvirana muzika, sa pevljivim i ovaj put manje grubim vokalima i gitarama, sam album zvučno odvodi malo više u pop-rock seru, što do sad nije bilo baš specifično za njih. Na samom albumu ima i dosta klavijatura, koje na trenutak dodaju Stevie Wonder-ovskiu atmosferu.

Sa albuma smo mogli uživo čuti pesme: Zbudi Se!, Črna Kot Noč, Samo Dotik, Svet Dovoljenih Laži, Odpoved, Klic i zadnju sa albuma Ples Zagrnjenih Zaves. Za aranžmane pesama na albumu je u saradnji sa El Kachon učestvovao i producent Dejan Radičević. U njegovom studiju je i snimljena većina materijala.

Po svemu ovome nije ni iznenađenje da su svi posetioci zadovoljni koncertom. Zajedno su više puta nagradili bend sa glasnim aplauzima, što si fenomenalni El Kachon i zaslužuju.

Za vas, koji ste propustili koncert, pa apsolutno preporučujem da taj bend doživite u živo…neće vam biti žao!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here