Na međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu predstavljena je 49. po redu zaječarska Gitarijada i 19. Moto skup. Prezentacija je počela fantastičnim nastupom ansambla perkusionista muzičke škole “Stanković” iz Beograda, koji su svojim atraktivnim nastupom oduševili sajamsku publiku.


DSC_0021

Okupljenim posetiocima i novinarima obratili su se Goran Radisavljević, direktor marketinga Gitarijade, Branimir Lokner, Rock kritičar i predsednik žirija Gitarijade, Nenad Milosavljević iz Grupe Galija i Đorđe David, frontmen grupe Death Saw.

Pored datuma održavanja 49. Gitarijade, posetiocima štanda i novinarima, saopšteni su svi prateći programi ove najstarije Rock manifestacije, koji će i ove godine biti sastavni deo Gitarijade, a najavljeno je i otvaranje konkursa za učešće demo bendova u takmičarskom delu ovogodišnje manifestacije.

DSC_0081

Takođe je najavljen i celodnevni program predstavljanja Gitarijade u okviru Guitar Art Festivala, koji će biti održan u subotu 14. marta u Domu omladine u Beogradu. Od ranog jutra, do kasnih večernjih sati, Gitarijada će organizovati Muzičku berzu, Berzu stripova, tribinu “ Rock ‘N’ Roll i strip kultura”, izložbu najboljih radova Međunarodnog salona rok fotografije.

Istog dana biće održana konferencija za novinare na kojoj će biti promovisan program 49. Gitarijade, album benda D ZOO, pobednia 48. Gitarijade, promocija video spota benda Meda Vuk i Sandokan, pobednika 48.Gitarijade, po glasu publike.

Biće zvanično otvoren konkurs za učešće demo bendova u takmičarskom program 49. Gitarijade i najavljena promo turneja pobednika 48. Gitarijade u region, a od 22 sata u okviru Guitar Art Mignight Cluba, biće održan koncert pobednika prošlogodišnje Gitarijade, grupa Meda, Vuk i Sandokan i D Zoo, a nastupiće i pobednik Hrvatskog glazbenog festivala – HGF 2014.

Gitarijada je izazvala veliko interesovanje posetilaca sajma i brojnih novinarskih ekipa, koji su sve vreme obilazili oko štanda raspitivali se o ovogodišnjem programu, uzimali promo materijal i obećali da ćemo se videti i ove godine u Zaječaru.

Izvor: Gitarijada

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here