Na letnjoj pozornici u Vidinu, ovog vikenda, nastupima grupe „Night shift“ i niškog sastava „Dok 7“, koji je na Gitarijadi 2011. godine osvojio nagradu publike, počela je Promotivna turneja 48. Gitarijade.

Bugarskim rokerima je predstavljen ovogodišnji program najvećeg rok spektakla na Balkanu, deljeni su flajeri, sa programom i satnicom nastupa, majice i bedževi sa logom Gitarijade, a najviše interesovanja pokazali su za nastupe Riblje Čorbe, Kerbera i bugarskog benda Sevi, koji nastupa na finalnoj večeri Gitarijade.

8

Turneja je nastavljena još jednim nastupom na moto skupu moto kluba „Planinska braća“ u Bugarskoj, u Berkovici, a biće nastavljena turnejom po gradovima Srbije.

Na narednim promotivnim koncertima nastupiće i zaječarski bend „Huta ota tre“ i vranjski sastav „Mud factory“, koji su prošle godine po oceni publike i stručnog žirija trijumfovali na rok spektaklu u Zaječaru. Turneje, koja će trajati do 20. jula, nastavlja se koncertima u Zemunu, Novom Sadu, Beogradu, Požarevcu, Nišu, Kragujevcu i Kruševcu.

Istovremeno, na zaječarskoj Kraljevici radnici SPC „Timok“ uređuju rok kamp koji svake godine okuplja zaljubljenike u rokenrol iz Srbije, Bugarske, Rumunije, ali i bivših jugoslovenskih republika. Smeštaj u rok kampu i ove godine biće besplatan.

Svečano otvaranje 48. Gitarijade je 30. jula na Feliks Romulijani.

Foto/tekst: Saša Stojčić (ZA MEDIA)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here