Četvrti Pozitivan koncert biće održan 4. decembra u novosadskom klubu “The Quarter”. Hedlajner ovogodišnjeg izdanja je banjalučki bend Sopot, a premijerno predstavljanje publici u Novom Sadu i promociju prvog albuma imaće kraljevački bend Krstaši.


HQ_foto_Nemanja_Dimitric

Kao i prethodnih godina, jedan od izvođača na koncertu je predstavnik mlađe generacije novosadskih autorskih bendova. Ove godine novosadsku scenu predstavljaće bend HiQulus koji će takođe predstaviti numere sa svog prvom studijskog albuma koji je u pripremi, a čiji je izlazak najavljen za početak naredne godine.

HiQulus je novosadski kvintet koji u okviru svog izražavanja kombinuje progressive, altern, elektroniku i heavy sekvence prepune efekata, ambijenata i dnb ritmike i objedinjuje ih u jedinstvene aranžmane. HiQulus iza sebe ima EP izdanje “Water above” (2013). Diskografiju će dopuniti albumom “UniQue” čiji je miks u toku. Produkcija albuma potpisuje Dragan Alimpijević Pik.

Organizator Pozitivnog koncerta je Udruženje “Prevent” iz Novog Sada uz finansijsku podršku Gradske uprave za zdravstvo i Gradske uprave za sport i omladinu. Koncert se održava u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here