Dva postavljena Ginisova rekorda, preko 250 000 gledaoca širom sveta, rasprodate dvorane od Novog Zelanda pa do Arktičkog kruga, deo su zapanjujućeg putovanja profesora Briana Coxa koji publiku vodi do najudaljenijih kutaka svemira, u supermasivne crne rupe i kroz najnovije teorije o postanku. Na ovo nezaboravno putovanje u utorak 7aprila 2024. godine, sa neponovljivim profesorom Coxom krenuće i domaća publika u MTS Dvorani.

Briana Coxa mnogi nazivaju  “licem nauke“, a u nastavku donosimo pet zanimljivih podataka koje o njemu sigurno niste znali:

1. Uz brojna priznanja na području nauke, profesor Cox može se pohvaliti i statusom muzičke zvezde. Naime, tokom studija Cox je bio klavijaturista u bendu D:Ream čiji hit “Thing Can Only Get Better” je osvanuo na prvom mestu lestvice singlova u UK, a Cox je uskoro ipak od muzičkog idola odlučio postati zvezda nauke.

2. Brian Cox u sretnom je braku sa profesorikom fizike elementarnih čestica Giom Milanovich koja vodi poreklo sa naših prostora a koja je i sama zvezda u svetu nauke.

3. Dobitnik je nagrade The Royal Society of London Michael Faraday za revitalizaciju interesa i popularnosti nauke među mlađom populacijom koji su rezultirali velikim brojem prijava za školovanje u naučnim pravcima.

4. Lice nauke – Brian Cox tokom svoje karijere vodio je i učestvovao u desetinama popularno naučnih emisija i podcasta među kojima su i “Brian Cox’s Adventures in Space and Time”, “Wonders of Life”, “Universe With Brian Cox”, “Human Universe” i druge.

5. Iako Cox i njegova porodica žive u južnom Londonu, rođen je u engleskom gradu Oldhamu te je do dan danas ostao vatreni navijač fudbalskog kluba  Oldham Athletic.

6. Svestrani profesor dao je i glas profesoru Ryanu Farrowu, liku u popularnom animiranom filmu “Poštar Pat”. Trebamo li posebno napomenuti da je profesor Ryan Farrow stručnjak za svemir?

Brian Cox u beogradsku MTS Dvoranu stiže sa impresivnom multimedijalnom scenografijom dosad neviđenom u Srbiji i poziva sve zainteresirane da mu se pridruže u ovom veličanstvenom putovanju. 

Njegova aktuelna turneja “Horizons: A 21st Century Space Odyssey”, koju je The Guardian nazvao “zadivljujućim podsetnikom da je ljudski život istovremeno beznačajan i neverovatno dragocen”, oduzima dah i jednostavno se ne propušta.

Ulaznice se prodaju neverovatnom brzinom, a možete ih potražiti na ticket.rs i blagajni MTS Dvorane

Za sve novosti pratite Facebook event.

 

cid:image007.jpg@01DA29BB.D7C07B30

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here