U Novom Bečeju, povodom gradske slave Velike Gospojine, od 26-28. avgusta biće održana manifestacija Velikogospojinski dani tokom koje posetioce očekuju koncerti nekih od najvećih zvezda rock’n’roll i narodne muzike.

Tokom tri dana posetioci će uživati u bogatom dnevnom i noćnom programu za sve generacije, a najatraktivniji deo manifestacije su koncerti. Muzički program Velikogospojinskih dana će u petak 26. avgusta otvoriti nastupi grupa Kal i Đusi Kovač i prijatelji.

Subota 27. avgust je rezervisana za ljubitelje rock’n’roll-a. Na velikoj bini na Tiskom keju od 20 časova će nastupiti legendarni rokeri Partibrejkersi. Spoj klasičnog rokenrola sa bluz rifovima i autentičnim i jezgrovitim tekstovima već četiri decenije krasi rad Brejkersa. Frontmen Zoran Kostić Cane obećava odličan provod, a bezvremenski hitovi ovog kultnog benda to i garantuju.

U 21.30 na scenu će stupiti najpoznatiji srpski Irci, Orthodox Celts. Negujući tradiciju irske muzike, Celtsi predstavljaju prepoznatljivu pojavu, jedinstvenu na ovim prostorima. Upravo iz tog razloga, bend je jedna od najvećih koncertnih atrakcija, što potvrđuju svojim furioznim i eksplozivnim nastupom, kao i posebno emotivnom interakcijom sa publikom.

Za kraj rock’n’roll večeri od 23 sata na scenu stiže furiozni i nadrealni Dr Nele Karajlić. Sa svojim bendom Osiromašeni uranijum, Nele će izvoditi najveće hitove “Pušenja” – “Ženi nam se Vukota”, “Gile šampion”, “Nedelja kad je otišo Hase”, “Il si bos il si hadžija”, “Dan Republike”, “Guzonjin sin”, “Fikreta” i mnoge druge bezvremenske hitove, koji se podjednako doživljavaju kao i pre 20 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here