Sedmo izdanje banjalučkog festivala Jelen Demofest, kao i prethodnih godina, pored glavnog muzičkog programa na tvrđavi Kastel donosi bogat dnevni sadržaj, koji uključuje brojne radionice, predavanja, promocije i izložbe.

Manic Drum - zuta osa 2

Izložba fotografija: Upravo izložba fotografija u galeriji Doma omladine otvoriće ovogodišnji festival demo bendova, te će tako posetioci od prvog dana u 11 časova moći da pogledaju fotografske radove nastale tokom prethodnih šest godina, a za koje su bili zaduženi oficijelni fotografi Jelen Demofesta, među kojima su Igor Petrović, Bojan Vasiljević, Dejan Đurić i Filip Bijelić.

Na fotografijama su zabeležene mnoge sekvence koje verno odražavaju i prenose emocije pojedinih trenutaka, od onih najeksplozivnijih do najdirljivijih, bilo da se radi o takmičarskim svirkama, nastupima velikih imena regionalne i svjetske scene ili održavanim radionicama, promocijama i predavanjima.

Ovo vizuelno putovanje kroz istoriju festivala biće otvoreno za javnost tokom sva tri dana Jelen Demofesta, pa će svi zaniteresovani biti u mogućnosti da posete izložbu i prisete se sopstvenih uspomena iz prethodnih godina ili dožive atmosferu sa dešavanja koja su propustili.

 Manic Drum: Prošle godine, slovenački bubnjarski kolektiv Manic Drum ustupio je komplet bubnjeva za glavnu pozornicu Jelen Demofesta, na kojem su svirali svi demo bendovi, te uručio nagradu za najboljeg bubnjara festivala, koja je tada premijerno uvedena.

Na sedmom Jelen Demofestu, Manic Drum , pored organizovanja bubnjarskih radionica i obezbijeđivanja bubnjeva za glavnu binu, uručiti i dva doboša. Jedan će, kao i prošle godine, biti uručen najboljem bubnjaru festivala, a drugi bubnjaru pobedničkog benda. Profesionalci u kreiranju “custom” bubnjeva dizajnirali su i Jelen Demofest bubanj, naziva “Žuta osa”, koji je u bojama festivala i nazvan po nacionalnom piću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here