Mortal Kombat je metal/pank bend iz Beograda, oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo. Mortal Kombat trenutno promoviše svoj drugi album od 13 baksuznih pesama „Runda 2, udri!” koji je besplatno dostupan za download na oficijalnoj internet prezentaciji benda (Mortal Kombat Bend). Pesme po kojima se bend Mortal Kombat prepoznaje jesu: Nemoj biti emo, Hipsteri, Evrovizija, Post’o sam metalac i Teški metal.

petak, 14. mart 2014. 

 22h

 “Extreme pub”  –  Inđija

 subota, 15. mart 2014. 

  22h

 “Klub KB” –  Požarevac

 petak, 21. mart 2014. 

  22h

  Dom Omladine  Vršac

 subota, 22. mart 2014.

22h

“Gradska pivnica” – Smederevska Palanka

Trenutno na funkcijama: Kriki , Stole, Laza, Gera

bon-scott-g-300x168Biografija:

Mortal Kombat je bend iz Beograda, poznat po slatkim stihovima i notama inspirisanim pevanjem ptica.

Bend se okupio 1. aprila 2009. godine pod sloganom „Šahisti: ne možeš sa njima, ne možeš bez njih”. Članovi benda su se skupili sa zajedničkim snom da kroz muziku i rock&roll vrate vrednosti šaha u mladu zajednicu. Međutim, kako je odaziv za hit singlove „Ja sam tvoj lovac” i „Na kraju puta postaću dama” bio slab, bend je odlučio da postepeno, preko sprdnje i poziva na linč svega što postoji, uvodi mlade u uzbudljivi, beskrajni svet šaha.

U međuvremenu su se u svetu pojavile napasti mladih: izopačeni umovi, jeftina uživanja, iskrivljene vrednosti… Sa podrškom modernih medija i kulture, ljudska vrsta se nalazi na ivici ambisa iz kog se neće vratiti. Kroz muziku slavimo ono što je dobro i borimo se protiv svega što je izopačeno. Ako svet propada ne moramo i mi: uzdignimo se iznad mase, kažimo šta želimo i branimo svoje stavove.

To bi bila neka poluizmišljena verzija biografije koju mi volimo da prepričavamo, a suvoparna i dosadna realnost bi od prilike išla ovako:

Mortal Kombat, 2009: Stole, Deda, Kriki, Laza

Mortal Kombat je metal/pank bend iz Beograda, oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo. Mortal Kombat trenutno promoviše svoj drugi album od 13 baksuznih pesama „Runda 2, udri!” koji je besplatno dostupan za download na oficijalnoj internet prezentaciji benda (www.mortalkombatbend.com). Pesme po kojima se bend Mortal Kombat prepoznaje jesu: Nemoj biti emo, Hipsteri, Evrovizija, Post’o sam metalac i Teški metal.

 

Mortal Kombat Bend

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here