Nezaobilazan deo šarma muzičkog dvojca THE SIIDS upravo je pomno osmišljeni vizualni identitet koji upotpunjuje atmosferu pesama

Iako su multiinstrumentalisti Stanislav Grdaković i Darko Terlević kao kreativni autorski tandem na muzičkoj sceni relativno kratko, već sam nastanak njihovog electro dua THE SIIDS, kao i uspesi koji su se nanizali kroz prošlu godinu, privukli su veliki interes muzičkih stručnjaka i publike.

Uz pesme na engleskom jeziku i zvuk koji mnoge podseća na kombinaciju Editorsa, The Killsa i Depeche Modea, THE SIIDS je bend čiji umetnički izraz vriedi pratiti u svakoj etapi njihovog stvaranja. Kuda ih je kreativnost odvela ove godine otkrićemo uskoro u njihovom novom singlu i pratećem video spotu.

Za razliku od prethodno objavljenih spotova koncipiranih kao audio-vizualna trilogija THE SIIDS će, ovoga puta u saradnji sa Stellom Mešić aka Parts Of The Sun, predstaviti vizualno drugačiju priču. Mali uvid u njihovo novo poglavlje THE SIIDS otkrivaju ovim kratkim video isečkom:

Video koji upotpunjuje njihov novi singl “Feeling” THE SIIDS su snimili u saradnji s vizualnom umetnicom Stellom Mešić iz Rijeke koja ga je režirala, montirala te scenski i kostimografski osmislila.

Kao što se moglo vidjeti i u prvim uradcima s kojima su se predstavili javnosti, vizualni identitet THE SIIDS-a sastavni je dio njihovog šarma pa su tako novi singl i prateći video produkcijski i dalje u stilu svjetskih indie uspešnica. Estetska simbioza između benda i umetnice vidljiva je od prvog kadra što je konačno rezultovalo još jednim sjajnim spotom koji verno prenosi senzibilitet njihove nove pesme.

Spot koji će uskoro doživeti svoju premijeru je sniman na lokaciji napuštenog hotela na Učki te u Stephany Stefan studiju u Rijeci, a uz članove benda u spotu se misteriozno pojavljuje i predivan model Golda Pamić.

Naslovna fotografija: Emanuela Tomino / Polak Media

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here