Američki indie rock velikani The National najavili su novi studijski album „I Am Easy To Find” koji će biti objavljen 17. maja za izdavačku kuću 4AD. Album je najavio singl „You Had Your Soul With You”, koji će ujedno biti i prva pesma na albumu i koji možete preslušati klikom na link OVDE.

Photo by: ©2018 Graham MacIndoe

Na singlu „You Had Your Soul With You” se mogu čuti i vokali koje izvodi Gail Ann Dorsey, bivša dugogodišnja članica David Bowie benda. Pored nje, kao gostujući vokali se javljaju i Sharon Van Etten, Brooklyn Youth Chorus, Lisa Hannigan, Mina Tindle i drugi ženski vokali. 

Album „I Am Easy To Find” pratiće i istoimeni film inspirisan muzikom sa albuma. Film je režirao Mike Mills a glavnu ulogu igra Alicia Vikander. Film i album nisu međusobno zavisni iz ugla da film nije video za album niti je album soundtrack filma. Članovi benda su ovaj poduhvat opisali kao „brata i sestru koji u okviru igre kradu jedno od drugog”.

Prethodno The National izdanje „Sleep Well Beast” objavljeno je 2017. godine i nagrađeno je Gremijem za najbolji alternativni album te godine. Novi album predstavlja logičan nastavak ovog izdanja kojim bend odlazi korak dalje u aranžmanima pesama i samom pristupu komponovanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here