U čast ovogodišnjeg ulaska Novog Sada u finale za Kulturnu prestonicu Evrope 2021. godine, kao i u finale za titulu Omladinske prestonice Evrope 2018, u organizaciji Grada Novog Sada biće održana proslava rokenrol Nove godine, koja će početi 31. decembra već u 14h i trajati sve do duboko u noć! Program na glavnom novosadskom trgu predvodiće tri legendarne rokenrol grupe: Partibrejkers, Van Gogh i domaćini Love Hunters.


imagesZabavu na drugoj elektronskoj bini u Katoličkoj porti će u 14h otvoriti velika novogodišnja AS FM žurka DJ setom za koji je zadužen Morning Indian. U 16.30h DJ miksetu preuzima Shpeera, a nakon njega u 19h nastupiće Dale. Za zabavu od 21.30h zadužen je WD87, a u novogodišnju noć Novosađane će uvesti Macro tačno u ponoć.

Prvog januara tačno u podne u Saletli Dunavskog parka sugrađane će ugrejati praznični nastup gudačkog orkestraCamerata Academica. U pitanju je profesionalni kamerni ansambl u okviru Akademije umetnosti u Novom Sadu. Članove orkestra  čine najbolji mladi muzičari Akademije umetnosti- asistenti, docenti i najtalentovaniji studenti,a umetnički rukovodioci i koncert majstori u svetu proslavljeni umetnici kao Stefan Milenkovic, Žerar Kose i Dejan Mlađenović.

Program ispred Gradske kuće od 20h pokrenuće Štikle i vikleri, grupa devojaka iz Novog Sada koja će izvesti interepretacije najvećih rok hitova na klasičnim instrumentima. U 21h pozornicu preuzima banjalučka Rock Simfonija, audio- vizuelni spektakl sa više od 50 muzičara na sceni, uključujući simfonijski orkestar i hor, poznat po neverovatnim izvođenjima rok klasika. Novosadska rok legenda Milan Mumin i grupa Love Hunters svoj novogodišnji koncert počeće u 22.30h, a najlepše želje u 2016. godini prvi će poželeti Đule i grupa Van Gogh, čija koncert počinje u 23.30h. Jedan od najuticajnih rokenrol bendova na ovim prostorima, Partibrejkers, predvođeni Canetom na binu izlaze u 1.15h i sviraće sve do pola tri ujutru.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here