VEČERAS POČINJE KONTAKT 2019 Izložbom Mixtape, autorke Vesne Pavlović, večeras se u Marsh Open Space-u (Cetinjska 15) otvara treći Kontakt, regionalna manifestacija posvećena muzičkom biznisu. Izložba se otvara 19:00 časova.

Kontakt 2019, koji se održava od četvrtka 21. marta do subote, 23. marta, održaćese ne 15 lokacija, a kroz 82 programa predstaviće se 130 učesnika (pojedinaca i organizacija) iz 14 zemalja.
Kontakt 2019 ove godine predstavlja tri programske celine, koje će okupiti veliki broj profesionalaca i ljubitelja muzike:Konferencija – panelski i tribinski program koji se održava u Marsh Open Spaceu i na Spratu, i pokriva najznačajnija festivalska pitanja i aktivnostiEkspo – specijalizovani izložbeni B2B i B2C program, posvećen festivalima i muzičkom biznisu koji se održava u Subbeernom centruMuzički program – ove godine čine koncerti u zoni Cetinjske ulice i u Hali sportova “Ranko Žeravica”.

KONTAKT KONFERENCIJA počinje u četvrtak u 10h pre podne. Na panelima, predavanjima i radionicama učestvovaće predstavnici najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala iz regiona, predstavnici institucija, muzičkih kuća, menadžera i ostalih muzičkih radnika.

KONTAKT KONFERENCIJA ove godine izdvaja nekoliko tema:
Kako napraviti uspešan festival
Kako voditi uspešan festival
Finasiranje velikih manifestacija u regionu
Music copyright
Artisti i menadžeri – novi i stari trendovi u muzičkoj industriji
Istorija i stvarnost najvećih svetskih festival
Diskografija Povezivanje u regionu
Usklađivanje zakona o autorskim pravima sa EU regulativama
Regionalni kulturni centri i klubovi
Radio u digitalnoj eri
Ovogodišnji Kontakt proširen je na još jedan segment, a to je ekspo deo.Kontakt EXPO 2019 će publici, učesnicima i gostima konferencije i muzičkih programa u Cetinjskoj dati uvid u naša vina, rakije, mlečne i mesne proizvode, najvišeg kvaliteta. Smešten u rustični ambijent Subbeernog Centra, koji predstavlja gotovo idealno mesto za transparentno ritualne hedonističke obrede, KONTAKT EXPO ove godine imaće premijeru. Krucijalni segment podruma stare pivare u Skadarliji idealno je mesto za demonstraciju onog najboljeg što imamo.Kontakt EXPO trajaće tri dana, od 21. do 23. marta, od 15h do 23 časa.

KONTAK MUSIC večeras predstavlja Aleksandru Duende u Dvorištancetu, Do The Mathe u Zaokretu, bend Supersi u klubu Bluz i pivo, The Neighbors u Berlin Monroe, kao I koncerte već poznatih bendova M.O.R.T. u Subeernom centru i The Trigger , S.U.S. i Moreuz u klubu Elektropionir.

Glavni deo muzičkog programa dešava se u Hali sportova “Ranko Žeravica”, gde 22. marta nastupaju Paribrejkers, čiji su gostimladi i sve popularniji beogradski bend –Turisti.Već sledećeg dana, u subotu 22. marta u Hali sportova nas čeka svirka tri velika domaća benda, koji nikada ranije nisu deliki binu: Eyesburn, Goblini i Zoster.

Među headlinerima klubova u Cetinjsoj 15, Elektropionir i Subbeerni centar izdvajamo: Urban & 4, John Spencer & The Hit Makers, riječki FIT, IrieFM, Stray Dogg, Stereo Banana, Helem Nejse, Jufkamental…

Kontak 2019 i ove godine organizuju Marsh Production i Odličan Hrčak uz veliku pomoć Heineken Srbija, Jack Daniels, Red Bull, Rubin, OFPS, kao i velikog broja prijatelja iz medija.

Više informacija na: www.kontakt.org

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here