Jedan od najznačajnijih svetskih vokala, španska zvezda Luz Kasal, održaće veliki koncert 12. marta u Sava centru u okviru 17. međunarodnog Guitar Art festivala u Beogradu.


giraeuropea
foto: David Le Deodic / luzcasal.es/

U koncertu koji će biti prožet gitarskim deonicama, specijalno pripremljenim za ovu priliku, Luz Kasal će izvesti popularne numere iz svoje bogate, 35-godišnje karijere u pratnji kvinteta koji čine pijanista, basista, bubnjar i dvojica gitarista. Ulaznice su u prodaji na blagajnama Sava centra, Doma sindikata, Kombank arene i drugim prodajnim mestima u mrežama Eventim, DD Tickets i Ticketline. Cene ulaznica se kreću od 1.590 do 3.990 dinara, dok je u prodaji i ograničen broj VIP ulaznica po ceni od 5.990 dinara. Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti pozivom na broj 011/2206244 ili putem mejla na .

 

Luz Kasal jedna je od najpriznatijih španskih umetnica sa 14 albuma prodatih u više od pet miliona primeraka uz brojna kompilacijska izdanja. Publika širom sveta je prepoznaje i po čuvenim pesmama iz filmova Pedra Almodavara, pre svih “Piensa en mi” i “Un año de amor” iz kultnog ostvarenja “Visoke potpetice”. Od nekoliko multiplatinastih albuma, najviše se izdvajaju “A contraluz”, “Como la flor prometida” i “Un mar de confianza” uz čuvene numere “Mi confianza”, “Historia de un amor”, “Se Feliz” ili “Negra Sombra” iz Oskarom nagrađenog filma “Mar adentro” reditelja Alehandra Amenabara.Na ovim prostorima, Luz Kasal je poznata i po izvođenju pesme “Madrugas” iz drugog dela filma “Montevideo, vidimo se”.

Opus čuvenih filmskih pesama zaokružila je naslovnom numerom filma “Začarana šuma”, za koju je osvojila i prestižnu Goja nagradu. Pored brojnih priznanja u Španiji, te uručenih zlatnih ključeva Madrida i Pariza, Kasal je nedavno dobila i specijalnu Gremi nagradu za životno delo, kao i prestižni francuski Orden umetnosti i književnosti. Pobedu nad rakom dojke obeležila je veoma intimnim albumom “Vida Toxica” (2007) inspirisanim teškim hemoterapijama i po sopstvenom priznanju, često bezizlaznim stanjima iz kojih se na svetsku scenu vratila snažnija nego ikad. Samo tri godine kasnije ponovo joj je dijagnostifikovan rak sa kojim se ponovo izborila i pobedila 2012. godine vraćajući se na scenu sa tri nove pesme i kompilacijom džez numera “Un ramo de rosas”. Luz trenutno snima pesme za novi album koji se očekuje ove godine, a još uvek je aktuelan i njen album “Almas gemelas” sa kojeg se izdvojila numera “¿Porqué no vuelves, amor?”.

 

Guitar Art od 8. do 13. marta u Domuomladinei Sava centru

Beograd je svakogmartacentargitarskihdešavanja u Evropiuz Guitar Art festival iprekostoumetnikaizcelogsvetakojićeodržatikoncerte, predavanjairadionice. Zaposetioceizcelogsveta, 17.poreduizdanje Guitar Art festivalaopravdaće status jednog od petnajvećihfestivalaklasičnegitare u svetu, a usvomprogramuće pored vrhunskihkoncerataklasičnemuzike, predstavitipubliciiatraktivanizborsvetskihmuzičaraizoblastidžeza, fada,tanga, flamenkaietnomuzike. Pored velikogkoncerta Luz Kasal u Sava centru, iovegodine Dom omladinebićefestivalskicentarsa pet koncertnihvečerii 11 koncerataumetnikakaoštosu Duo Bandini, RovshanMamedkuliev, Amadeus Guitar Duo, VishwaMohat Bhatt Trio, Jeremy Jouve, RaphaelaSmitts, Alfonso & Miguel Linares flamenkosekstet, Slobodan Milivojević, Kyuhee Park, Ricardo PerreiraFado Trio i FerencSnetbergerdžez trio. Višeinformacija o programuifestivalskomrasporedumože se pronaćina www.gaf.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here