Branko Golubović Golub  pred sam koncert na 48. Gitarijadi, rekao je da ne može više dočekati da nastupi, što se kasnije po izvedbi moglo i videti. Pročitajte šta je imao da kaže nakon zaista jednog fantastičnog i energičnog nastupa i pogledajte galeriju fotografija.

DSC_0045

Ovo je naš, ja mislim peti nastup u Zaječaru. I nije sad kao foliranje, pa kažeš gde god odeš da ti je to najbolji nastup. Mi zaista nikad nismo imali lošu svirku u Zaječaru. Uvek smo imali dobre i pozitivne ljude, decu koja su sjajna i skroz su željna dobrog rok en rola. Nadam se da nećemo praviti više ovakve velike pauze, kao što se desilo u međuvremenu, četrnaest godina i da ćemo se videti uskoro, uskoro, uskoro.

– Videli smo ovde više generacija i roditelje sa decom!?

To se nama dešava sve više i više, ja mislim das mo uspeli da napravimo taj neki most između onih generacija, koje su nas slušale u ono vreme pre nego što smo prestali da radimo 2001. godine, i onda u periodu od 2010. kada su došli neki novi klinci, koji su počeli da slušaju Gobline, ali onako abecedno, od prvog albuma, pa nadalje. I to nama znači izuzetno puno ali nam je i žao, jer  ukoliko je tematika naših pesama primljena od strane obe generacije, znači da danas  imamo iste probleme koje smo imali 92’ godine kada smo počinjali, a to u principu nije dobro.

– Sjajan nastup, čak je bilo ljudi u publici, koji su plakali, jedna ogromna energija, a vi izgledate kao novi, prošlo je pet minuta od nastupa?

Velika energija, koja se događa između nas petorice na bini, ja verujem u to, zaista se ukršta i razmenjuje sa energijom ljudi, koji su dole i ako si normalno ljudsko biće, to mora da emotivno utiče na tebe, tako da na svim našim koncertima, ja sam izuzetno emotivan i nemam problem da ispoljim svoja osećanja, sada sam izuzetno prijatno prazan. Fantastično se osećam i jedva čekam da se vratim natrag i malo popričam sa tim ljudima, koji su slušali Gobline.

– Sa bine su poslate mnoge poruke?

Neko mora da šalje poruke, mi smo uvek slali poruke, ne plašimo se cenzure, ne plašimo ničega, mislim da je to naša dužnost. Ukoliko se smatraš umetnikom i intelektualcem, ne smeš da ćutiš, onda mora da postoji problem, onda si folirant, koji će se uvek prilagoditi novom, starom i plivati kroz celu tu priču. Mislim da to nije posao umetnika i intelektualca i da mi prvi treba da izađemo na crtu i kažemo to što treba da se kaže.

– Rekao si da jedva čekaš da izađeš na binu, da li je to zbog 14 godina, ili dana čekanja, da li vam je nedostajala zaječarska publika?

Ima tu više momenata. Nedostajala nam je zaječarska publika, željni smo koncerata. Goblini su bend, koji je uvek živeo od toga da izađe na binu.

 

foto/tekst: Milena Ilić 

fotografije FB: GiZa Magazin

Fotografija se ne sme koristiti bez dozvole autora 

DO NOT USE WITHOUT MILENA ILIC’S PERMISSION 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here