Pesmu “Pozdravi Sunce” Vedran Ivorek već je uživo predstavio na nekolicini kantautorskih festivala, a nakon sjajnih reakcija publike te osvojenih nagrada za akustičnu izvedbu uživo, pesma je napokon dobila i svoje službeno izdanje u pratnji videospota.

“Pozdravi Sunce” se može opisati kao svojevrsna himna za one koji se još nisu “predali” koji tulumare, žive život 100 na sat i čekaju jutro na benzinskim stanicama nakon što je sve drugo zatvoreno; za one koji prkose društvenim normama, koji se, iako mamurni od života, ne žele uklopiti u šablone koje društvo forsira… Pesma je posvećena svima onima koji jednostavno slave nove prilike, nove ljubavi, novi život. Pesma je ujedno i podsetnik na to da je svaki novi dan novi početak te da nikad nije kasno promeniti smer.

“Nastala je jedne noći, ili jutra kada je oko četiri, pet počelo da sviće, ulovio me neki Bukowsky mode… Da budem iskren napisala se više manje sama, ja sam samo držao olovku, i gitaru naravno! Kao da sam uspio kondenzirati to prekrasno svitanje u pesmu.

Drago mi je što se mnogima već svidjela u akustičnom izdanju i znam da jedva čekaju da je čuju u full aranžmanu, a nadam se da će se svidjeti i nekoj novoj publici koja me do sad nije imala priliku čuti!” – poručio je Vedran Ivorek.

Muziku i tekst pesme potpisuje Vedran Ivorek koji ju je i otpjevao te snimio akustičnu, električnu i bas gitaru. U produkciji i aranžmanu pridružio mu se Marijan Jelenić koji je takođe snimio klavijature te dodatne gitarske dionice. Bubnjeve je snimio Giovanni Maucieri, za miks i mastering je odgovoran Perica Šuran dok video produkciju potpisuje Doringo.

Vedran Ivorek kantautor je s trenutnom adresom u Velikoj Gorici. Živeći na relaciji Hrvatska – Italija, komponovanjem i pisanjem počeo se baviti 2000. godine, a kako kaže, prvim ozbiljnijim korakom u muzički svet zakoračio je tek 2006. godine. Nakon što je delovao u nekoliko bendova te se okušao u raznim glazbenim stilovima (od punka preko classic rocka do americane) 2012. godine svoju muzičku karijeru odlučio je nastaviti karijeru kao samostalni kantautor. Inspiršu ga velikani poput Van Morrisona, Brucea Springsteena, Sixto Rodrigueza, Štulića i Balaševića, a veliki trag ostavio je i život u Italiji pa su tako na Ivorekov izraz uvelike uticali i italijanski kantautori kao što su Rossi, Ligabue, Guccini. Zahvaljujući toj zanimljivoj kombinaciji raznovrsnih uticaja Vedran Ivorek kao autor stvara široku paletu kompozicija: od ljubavnih balada do žestoko kritičkih socijalnih pesama koje naginju mainstreamu.

Od Slovenije do Bugarske predstavio se na gotovo svim međunarodnim autorskim festivalima gde je njegov talent često bio prepoznat te nagrađen raznim priznanjima. S autorskom pesmom “Poslije ljubavi” pobedio je na prošlogodišnjem FAMUSU, nekoliko nagrada žirija osvojio je i na Kantfestu u Beogradu, a pesmu “Pozdravi Sunce” koja sada dobija svoj videospot, predstavio je na festivalu “Gašini akordi” gde je pesma osvojila prvo mesto.

“Pozdravi Sunce” ujedno je i najavni singl za album sličnog imena “Sunce izlazi” a Ivorek za ovo proleće i leto u planu ima još mnoštvo nastupa po Hrvatskoj i izvan nje. Trenutno se nalazi u Španiji gde nastupa na Sofa festu u Palma de Mallorca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here