Američki indi-rok muzičar Kurt Vajl (Vile), koji nastupa prvi put u Srbiji 22. juna na Arsenal Festu u Kragujevcu, sa aktuelnog albuma “Bottle It In” odabrao je pesmu “Mutinies” za novi spot, koji je snimio njegov rođeni brat Sem (Sam Vile) i to prilikom krečenja kuće.

“O da, spot pokazuje njega (Sema) i samo njega. Napravio ga je, a trebalo je da kreči kuću. Vajlovska duhovitost. Dobro, brate”, kaže Kurt Vajl u opisu jednostavnog i simpatičnog spota u kome autor duhovito pokazuje mogućnosti sanjalačkog poigravanja sa ozbiljnim poslom krečenja.

Gitarista i pevač Kurt Vile se u proteklih desetak godina pokazao kao jedan od najzanimljivijih svetskih rok autora, albumima “Constant Hitmaker” (2008), “God Is Saying This to You…” i “Childish Prodigy” (2009), “Smoke Ring For My Halo” (2011), “Wakin on a Pretty Daze” (2013), “b’lieve I’m goin down” (2015) i “Bottle It In” (2018). Vajl je snimio moćan katalog pesama, živahnih i ekstatičnih, osunčanih i reflektivnih, prožetih maštovitim gitarskim poigravanjem, koje bi zvučale sjajno i pre 30, a zvučaće i za 30 godina. 

Kurt Vile sa svojim pratećim bendom Vilolators nastupa na Main Stageu-u sa Partibrejkersima i Goblinima 22. juna završne večeri Arsenala. Od 19. juna na Arsenalu sviraju i Testament, Little Steven, Vlatko Stefanovski, Red Fang, Hladno pivo, Dr Nele Karajlić, Eyesburn, Ritam nereda, Pero Defformero, Mile Kekin, Artan Lili, Atomsko sklonište, Autopark, Đorđe Miljenović, Vojko V, Vizelj, M.O.R.T. i brojni drugi. Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenala 09 košta samo 2.300 dinara, dok je 1.000 za pojedinačan dan, preko Ticket Visiona, odnosno www.tickets.rs.

Foto: Jo McCoughey

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here