Iz organizacije Bedem festa ne miruju, odlučni su kao i uvijek. Pripreme uveliko idu u toku, pišu se projekti, već je na pomolu tradicionalna regionalna turneja. Beogradski Manifest, potom finale regionalnih partnerskih demo festivala, najprije festivala “Omladina” iz Subotice sa kojeg nam uvijek dolaze zanimljivi pobjednički bendovi. Put dalje vodi u Hrvatsku, bliži se finale Hrvatskog demo rok festivala. “Opet sjajni bendovi iz godine u godinu sa ovog festivala dolaze na Bedem fest”, jasan je Petar koji je ujedno član žirija oba navedena festivala. “Svakako u toku je i Bunt rok festival koji ove godine obilježava mali jubilej, petogodišnjicu”, nastavlja on.

“Naročito se radujemo Beogradskom manifestu, sajmu festival i manifestacija u Beogradu, baš na kultnom Kalemegdanu. U saradnji sa Nacionalnom Turističkom Organizacijom i Ministarstvom održivog razvoja i turizma već radimo na osmišljavanju programa i koncepta kako bi bio zanimljiv za privlačenje i dolazak velikog broja posjetilaca. Sjajna prilika za privlačenje turista u Crnu Goru i Nikšić. A festivali su naš ogroman potencijal i razlog dolaska velokog broja ljudi iz svih krajeva” ističe Petar.

U međuvremenu eto i novih izvođača.

“Srce kuca tu je” bio je slogan malog jubileja, petog izdanja Beem festa. Partibrejkesi su zaštitni znak Bedem festa i sa pravom jedni od nosilaca desetog, jubilarnog izdanja Bedem festa.

“Kanda Kodža i Nebojša su na neki način simboli samih početaka i velike borbe Bedem festa. Bend se jako raduje svakom našem uspjehu. Oliver i ekipa su definitivno pozvani da otvore jubilarno, deseto izdanje Bedem festa, naročito u trenutku kada promovišu svoj novi album” poručuju iz organizacije.

Bedem fest već je najavio nastupe Svemirka, Madam Piano, Dr Nela Karajlića kao i povratnički koncert Osme Sile iz Nikšića nakon više od trideset godina.

Deseti jubilarni Bedem fest održaće se od 2-4 avgusta na gradskoj tvrđavi Bedem u Nikšiću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here