Rundek Cargo Trio ide prvi put u Kanadu, gde će aktuelni album “Mostovi” promovisati na koncertima 5. februara u “Revue Theatre” u Vankuveru i 6. februara u “Isabel Bader Theatre” u Torontu.


Rundek-Poster-VancouverGitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić poručuju da je za njih “daleko putovanje na drugi kontinent već po sebi avantura“.

Prije desetak godina sa Isabel sam radio i uživo svirao muziku za plesnu predstavu ‘Orestes’ Parastevasa Terezakisa, i tim povodom proveo nekoliko tjedana u Vankuveru, tako da se nadam na koncertu u prvim redovima gledati dobre plesače. Toronto je lijep i multikulturan grad pa bi u njemu moglo biti šarene i živahne publike. Između je ogromna i rijetko naseljena zemlja koju ćemo nadam se preletjeti danju, sa nosom na prozoru aviona. Bye! See ya!“, kaže Rundek.
Vancouver BC Friday Feb 5 2016 – Door 8:00pm Show 8:30pm
Revue Theatre, 1601 Johnston St, Vancouver, BC V6H 3R7

Toronto ON Saturday Feb 6 2016 – Door 8:30pm Show 9:00pm
Isabel Bader Theatre, 93 Charles St W, Toronto, ON M5S 2C7

Više informacija i prodajna mjesta na www.bekstejdz.com
Ulaznice mozete kupiti i na online www.bekstejdz.com

Pet godina od prvog albuma “Plavi avion”, gitarista i pevač Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić otisnuli su se na novo muzičko putovanje ovog puta preko CD albuma “Mostova”. Eklektičnu zbirku od 11 pesama za koje je stihove pisao Darko, a muziku Rundek Cargo Trio, objavila je na CD-u u Srbiji početkom juna 2015. godine promoterska kuća Long Play.

S albuma “Mostovi” najavni singlovi su bili još u jesen 2013. godine “Midnight Calypso” i na proleće 2015. “Don Juan” (nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu Hrvatskoga narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve).

“‘Don Juan’ se bavi onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu”, objašnjava Rundek.

Album otvara “Džaba” i uz “Ima ih” (drugi singl/spot) angažovano odslikava ključne probleme savremenog života ljudi, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije… Neophodan kontrast (a možda i rešenje) pruža životna a jednostavna “Mijenjamo mijesto”, a možda i lično nostalgična “Vidova”? Dok “Clouds” setno plove, “Vitamini” duhovito govore o dražima starenja, dodatnu dozu egzotike donosi “Indijska”. Naslovni “Mostovi” daju romantičnu boju albumu, koga na istu notu zatvara polagana “Ne zaboravi me”…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here