Rock Village Festival će se posle dve godine pauze ponovo održati u Banatskom Sokolcu ​- u petak i subotu, 12. i 13. avgusta 2022.

Festival koji se od 2005. godine tradicionalno održava u avgustu sa svakim novim izdanjem sve više ljudi upoznaje sa ovim šarmantnim južnobanatskim selom koje broji tek nešto više od 300 stanovnika, a koje se tokom ove manifestacije udesetostruči! Rock Village je Banatski Sokolac, između ostalog, pozicionirao kao važnu tačku na mapi kulturne baštine, budući da je upravo tu, u festivalskom prostoru, u dvorištu osnovne škole „Jovan Sterija Popović“ podignuta prva status Boba Marley-ja u Evropi. Koliko je ovo mesto nezaobilazno za sve reggae hodočasnike govori i činjenica da su ga nedavno posetili i The Wailers – Marley-jev prateći bend.

Budući da je usled epidemiološke situacije Rock Village napravio dvogodišnju pauzu, organizatori su odlučili da pruže najaktraktivniji muzički program do sada!

U petak, 12. avgusta, na Rock Village festivalu u Banatskom Sokolcu nastupiće
Buč Kesidi, Obojeni Program, Ajs Nigrutin, Sharks Snakes and Planes, Stvor i Stereo Deficit (Arctic Monkeys tribute band).

U subotu, 13. avgusta, publiku, koja se očekuje iz svih krajeva Srbije, dočekaće
Goran Bare i Majke, YU Grupa, Van Gogh, Trigger, Brigand, Brat i Township Rebellion (Rage Against the Machine tribute band).

Ulaz na festival je besplatan, kao i svih prethodnih godina, a biće besplatan i kamp koji se organizuje u okviru festivalskog prostora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here