Kultni novosadski sastav RITAM NEREDA koji ove godine slavi punih 30 godina postojanja održaće koncert u Domu omladine kojim će proslaviti ovaj veliki jubilej. Koncert je zakazan za 25. novembar i biće održan u sali Amerikana sa početkom u 20 časova.


Foto: Marko Ristić
“Mi nemamo priliku da često pravimo solo koncerte u Beogradu i ovo je sjajna prilika da se vidimo sa našom publikom. Pored toga što ćemo mi svirati specijalan set za ovu priliku, kao gosti pridružiće nam se naši prijatelji iz bendova Flatline, Putrid Blood i Spunk, tako da jedva čekamo da izađemo na binu” rekao je Boban Petronić, frontmen benda Ritam Nereda.
 
Ulaznice za koncert su u prodaji putem mreže Eventima, kao i u prodavnici Felix Shop (TC Sremska) po ceni od 1000 dinara. Na dan koncerta ulaznica će stajati 1500 dinara.
 
Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energicnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom.

Ritam Nereda je svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 30 godina karijere uvek imao veliku bazu fanova i za Balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom.

Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies i Buzzcocks

Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja. Hitovi kao što su “Put beznađa”, “San”, “boje se”, “10 godina” i “Crno je sve” su samo neke od pesama koje su obeležile karijeru ovog benda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here