Joe Cocker, preminuo je danas, 22. decembra 2014. godine, prenose strani mediji. Pevač, najpoznatiji po svojoj obradi pesme Bitlsa “With A Little Help From My Friends” umro je u 70. godini života. Rođen je, 20. maja 1944. godine. 


 

_79899430_joecocker_getty2Tekstopisac iz Šefilda imao je, preko 40 godina dugu karijeru. Menadžer poznatog pevača, Beri Maršal, potvrdio je vest, da je Cocker preminuo usled posledica od, još uvek neobelodanjene bolesti. Maršal dodaje:

Bio je, prosto jedinstven i da će biti nemoguće popuniti prazninu, koji ostavlja u našim srcima. On je bio bez sumnje, najveći rock/soul glas, koji je potekao iz Velike Britanije, pritom ostao je isti čovek tokom svog života. Izuzetno talentovan, prava zvezda ali i ljubazan, skroman čovek, koji je voleo da nastupa. Svako ko ga je video uživo, nikada ga neće zaboraviti. 

Karijeru započeo je, u svom rodnom gradiću Šefildu, Engleska, kad je imao tek 15 godina. Njegov prvi sastav bili su The Avengers (u kojima je pevao pod umetničkim imenom Vance Arnold), potom je surađivao sa sastavom Big Blues, kao i sa The Grease bandom. 1969. pojavljuje se na američkom TV šou “Show Eda Sullivana”.

Prvi veliki hit Cocker je imao s pesmom With a Little Help from My Friends, obradom The Beatlesa, na kojoj je gitaru svirao Jimmy Page. Iste godine održao je nastup na legendernom festivalu u Woodstocku. Dalji uspeh postigao obradom  She Came In Through the Bathroom Window i  vlastitim pesmama, veoma uspešnim Cry Me a River i Feelin’ Alright. 1970. godine postiže najveći hit tog dela svoje karijere pesmom The Letter sa albuma Mad Dogs and Englishmen.

Izvor: BBC

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here