U subotu, 12. jula, sa početkom u 19 časova,  u beogradskom klubu „Green House“ (Dr Dragoslava Popovića 22) svoj prvi studijski album promovisaće alternativni rok bend UZEMLJENJE. Album nosi naziv „Mehanizam“ i sadrži devet pesama čije je snimanje završeno u junu ove godine.

Uzemljenje_promo_fotografija

 

Promociju započinju u svom gradu gde će publika, prijatelji i predstavnici medija imati priliku da uz druženje sa bendom preslušaju album, ali da isti i kupe.

Album će moći da se kupi na promociji po ceni od 500 dinara, a uz kupljen CD dobija se kafa i veliko točeno pivo.

„Želimo da album predstavimo uz druženje, a koncertna promocija u Beogradu će biti nešto kasnije kada budemo slavili treći rođendan benda. S druge strane trudićemo se da posetimo što više klubova u Srbiji koji budu želeli da nas ugoste“, poručuju iz benda.

Osim pesama, pažnju će vam sigurno privući pakovanje albuma koje je urađeno od eko-kože sa zlatotiskom, a od propratne građe uz CD ide booklet od 4 lista/8 stranica. Na prednjoj strani nalazi se prepoznatljiv logotip benda. Iako nemaju zvaničnog izdavača potrudili su se da „Mehanizam“ u potpunosti prija i oku odbacujući plastične i kartonske kutije koje se najčešće koriste za pakovanje CD izdanja, birajući najskuplju, ali i najlepšu varijantu za svoj prvenac.

Pored fizičkog izdanja, album će biti objavljen i u digitalnom obliku na sajtu benda www.uzemljenje.net odakle će moći da se preuzme besplatno. Ukoliko propustite promociju u letnjoj bašti kluba „Green House“ 12. jula, fizičko izdanje moći ćete da kupite na nekoj od narednih, ali i da naručite preko interneta. U sklopu promotivnih aktivnosti bend će uskoro objaviti spot za pesmu „Ni po jada“.

 

Bend je nastao 2011. godine i od starta je posvećen isključivo autorskom stvaralaštvu. Posebnu pažnju posvećuju tekstovima koji imaju apelativnu ulogu na slušaoca i ljudsku svest. Tekstovi su društveno angažovani, sa jasnom kritikom na račun društvenog sistema, ali i čoveka kao pojedinca.

Za svega dve i po godine postojanja bend je doživeo nekoliko kadrovskih promena, koje su na žalost uticale na to da bend često mora da kreće od nule, kako bi se usvirao sa novim članovima. Vrhunac demo faze bio je nastup na 47. Gitarijadi u Zaječaru prošle godine gde je bend bio među 12 finalista i nastupio pred publikom koja je brojala i više od 20 000 posetilaca.

Trenutnu postavu benda čine: Dejan Milošević (gitara/vokal), Mladen Jovanov (bubanj), Ivan Pavlović (bas) i Dragoljub Milovanović (gitara). 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here