Jutros u Zagrebu u 59. godini nakon teške bolesti preminuo je Dubravko Vorih, legendarni basist Prljavog Kazališta. Vorih je bio jedan od najboljih hrvatskih basista, a s “Prljavcima” je svirao više od deset godina, prenosi “Jutarnji.hr”.

Pevač Prljavog Kazališta istakao je kako je s Vorihom prošao puno radosnih trenutaka.

“Sabiramo još emocije, hiljade misli, doživljaja koje smo kao bend proživeli zajedno s našim Dudom Vorihom, ja još posebno jer bili smo dugogodišnji cimeri na turnejama. I to od samog početka kada je stigao u Prljavo Kazalište. Puno smo radosnih trenutaka prošli zajedno, ali i strepnji kada se doznalo za njegove zdravstvene probleme. Jako je sve to tužno, još je sveže, znam da život ide dalje jer mora, ali…”, rekao je frontmen benda Mladen Bodalec i dodao je Dubravko dijagnozu prihvatio “pozitivno, izbjegavajući crne misli” i da “nije dao da se njegovo psihičke stanje, raspoloženja odrazi na bend”.

Photo: Milena Ilic

Pozornica mu je bila svetinja. Ovozemaljske probleme ostavljao bi iza sebe kada bi kročio na nju, jer dobro je znao da za ta dva sata svi živimo.”

Menadžer i bubnjar legendarnog bedan, Tihomir Fileš, takođe je progovorio o tragediji.

Znali smo svi što se sprema, uteha je samo da se nije dugo mučio. Tragedija je jer smo izgubili prijatelja, a ne samo člana benda. Profesionalno, kao grupa ostvarili smo zajedno sve što se moglo, u poslu postigli sve. Posle prve operacije, nakon prošlogodišnjeg koncerta Prljavog Kazališta u Kranjčevićevoj, Dudo mi je rekao da je ostvario životnu želju. Silno je želeo stadionski koncert, da ostavimo i taj trag, da nešto ostane iza njega”, ispričao je Fileš.

Photo: Milena Ilić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here