Četvrto izdanje novosadskog Pozitivnog koncerta biće održano 4. decembra u klubu “The Quarter” koji će uz prvo potvrđeno ime, banjalučki bend Sopot, biti pretvoren u energetsko more.


Sopot_fotoDalibor_Danilovic
foto: Dalibor Danilovic

Nakon prošlogodišnjeg učešća na tri najveća novosadska događaja: Exit festivala, Festivala uličnih svirača i Koncerta godineSopot je pridobio armiju novih fanova. U decembru se vraća  da nakon skoro godinu dana podseti novosadsku publiku na svoje vrlo popularne  pesme poput “Energetsko more”, “Beskonačnost”, “Jesmo kako nismo”, “Izvor”, “Kosmos”, “Era informacije” i mnoge druge uz koje se neumorno skače jer energija koju šalju sa bine je zarazna i nepredvidiva.

Sopot je osnovao Petar Topalović 2006. godine i do sada su izdali tri albuma: “DuBalkan”, “Equilibrium” i “Sopotnik”. Aktivni su u celom regionu, ali put ih je neretko vodio i mnogo dalje od svoje matične zemlje te su se predstavili i publici u Francuskoj, Norveškoj, Švedskoj, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj…

pozitivan_koncert_4

Potpuno posvećeni umetnosti i eksperimentisanju, Sopot je imao izlete i u stvaranju muzike za predstave i film tako da potpisuju odjavnu špicu filma “Zduhač, zvani avantura” koju su komponovali zajedno sa Nikolom Pejakovićem Koljom i muziku za predstave “Radnička hronika” i “Balon od kamena” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Sopot će na Pozitivnom koncertu svirati zahvaljujući saradnji koja je ostvarena sa Udruženjem građana “Afrodizijak” iz Banja Luke.

Više informacija o ostalim izvođačima i pratećem programu biće objavljeno uskoro.

Pozitivan koncert održava se u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE u organizaciji Udruženja “Prevent” uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada i Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

Kao i prethodnih godina, ulaz će biti besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here