Gitarista, pevač i kompozitor Acart (Aleksandar Mitrović) objavio je novi singl inspirisan crtanim filmom Pera Detlić. Pored članova Acart kvarteta, u pesmi, kao gosti, učestvuju Daniel Lazar-violinista iz Beograda koji godinama gradi zapaženu karijeru u Norveškoj, i Srpski glasovi-jedna od najzastupljenijih etno pevackih grupa kod nas. Singl je dostupan na svim streaming platformama putem linka:  https://kontra.streamlink.to/nuklearnidetlic


Pesma prolazi kroz nekoliko žanrova-od naginjanja ka John-u Scoefild-u, preko skercionih tonova funk-a i taktova progresivnog metala, kreće se do rumunski obojenog sola na violini i repeticija sa psihotičnim završetkom. Dramaturški gledano pesma od muzičke satire evoluira u dramatične dubine sa motivima bliskim smrti. 

“Pesmu Nuklearni Detlić sam prvobitno zamislio kao instrumentalnu numeru. Rekao bih, acid worldmusic orijentacije. Jedne noći sam se naglo probudio i tekst mi je u celosti izašao iz rukava. Tada sam u potpunosti dobio sliku o atmosferi koju želim da postignem u pesmi, i to smo kasnije jurili u studiju…” navodi Aleksandar. Producent pesme je Petar Rudic a snimano je u studiju Destilerija.

Na pesmi je, uz prekide, radjeno 2 godine. Ovo je najeksperimentalnija numera na Acartovom 3. albumu HOMO LUDENS, koji će biti objavljen krajem jeseni za izdavačku kuću Kontra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here