U skladu sa merama i preporukama koje se odnose na pandemiju, UG Fabika iz Petrovca na Mlavi je donelo konačnu odluku da se ovogodišnji festival Rokerijada održi 26. septembra u Kulturno prosvetnom centru u Petrovcu na Mlavi, sa početkom u 20 časova u online izdanju.

Akcenat je stavljen na takmičenje mladih bendova iz Srbije koji su prethodno prošli krugove glasanja. Pored benda Etherstone koji je glasovima publike izborio mesto u finalu, žiri ovogodišnje Rokerijade je odabrao jos pet bendova.

Za titulu najboljeg mladog benda u Srbiji ukrstiće instrumente:

Etherstone (Kragujevac)

Sanitarium (Beograd),

Mehanizam (Užice),

Kulise (Jagodina),

Black Dot (Mladenovac).

Nemesis neće biti u mogućnosti da nastupa iz opravdanih zdravstvenih razloga.

To je petočlani ženski melodični death metal bend iz Beograda. Devojke su ostvarile zapažene uspehe ,kako na domaćim festivalima, tako i na inostranim. Ove godine su izdale debi album, a mi se nadamo da ćemo imati prilike da ih ugostimo sledeće godine.

Konačni sud o pobedniku doneti će stručni žiri, u sastavu: Olga Kepčija (Radio Beograd 202), Branka Glavonjić (Bunt festival) I Nikola Jovanović (Kontra)

Najbolji bend očekuju izuzetno vredne nagrade – snimanje tri numere u studiju Mr Sound, izdavanje singla pod etiketom Kontra.rs, snimanje video spota u produkciji Mravac Video, Bend Photo Session autora Marka Ristića i revijalni nastup na Rokerijadi 2021. godine.

A tu su, naravno, nagrade i za najistaknutije pojedince – najboljeg gitaristu, basistu, pevača. Nagrada za najboljeg bubnjara biće ručno pravljeni shell za doboš od punog drveta u izradi velikog prijatelja festivala W.Odd Custom Drums.

Naravno, domaćini i učesnici će biti obezbeđeni  maskama i sredstvima za dezinfekciju na više punktova.

Festival možete pratiti putem live streaming-a na portalu Headlinera https://headliner.rs/ , zvaničnom You Tube kanalu Rokerijade i na televiziji Mlava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here