Nakon Beograda, Novog, Sada, Niša i Zrenjanina, promocija knjige “Rokenrol u kandžama interneta” autora Branimira Loknera i Predraga Jovanovića održana je, u Zaječaru i Boru. Ovom prilikom je  naravno predstavljena i zbirka pesama  “Seljobriti” B.B. Pekara. Takođe, promovisano je i otvaranje internet TV kanala “Time Machine Music TV”.


Foto: Milena Ilić
Foto: Milena Ilić

U Zajecaru i Boru, velikom broju pristalica rokenrola obratili su se muzicki kritičar i publiista, Branimir Lokner i Predrag Jovanović, koji je izmedju ostalog voditelj emisije “Druga Strana Računara” na Radio Beogradu 1, a odakle je nekako i potekla ideja o objavljivanju ovakve publikacije. Većinu fotografija u knjizi dao je fotograf poznat pod pseudonimom Wood RS. Delo samo po sebi predstavlja na izvestan nacin, borbu za rokenrol, ali i to kako danas rokenrol i internet koegzistiraju. 

Kako kažu, uz dobar rokenroll ide i Branislav Bašić Pekar, koji sebe najbolje predstavlja kroz svoje stihove, te je tako promovisana i zbirka pesama “Seljobriti” gde je Pekar čitao publici svoja dela, kako u Zaječaru, tako i u Boru. 

Foto: Milena Ilić
Foto: Milena Ilić

Ovakav događaj mora da isprati i dobra svirka, te su na bini u Omladinskom centru u Zaječaru, nastupili, legenda Momčilo Moša Radenković iz još legendarnije muzičke grupe “Zlatni Prsti”. Potom, u “okrnjenom” sastavu nastupio je fantastični, VIS Novi Dan koji predstavlja osveženje na muzičkoj sceni Srbije i raritet rokenrol scene. Energični i vanserijski vokal, Aleksandra, uz pratnju mladog i talentovanog gitariste, Mihaila Grbića, zatvorila je scenski deo večeri u gradu na dva Timoka. 

Sutradan, promocija se preselila u grad bakra i zlata, Bor. U klubu CULT Student uz veoma prijatnu atmosferu kreiranu na samom početku  od strane domaćina kluba, nastupili su mladi Hurleurci iz Negotina, učesnici mnogih Festivala, veoma uporni u svojoj nameri da zauzmu određeno mesto u samom vrhu naše muzičke scene. Nakon dužeg vremena, čuli smo i Huti Ota Tre iz Zaječara, koji je zaista oduševio sve prisutne, plenio performansom i da nakon kratkog opisa samo kažem “Jebeš bend koji nije iz garaže”. Na kraju, grad domaćina predstavio je fantastični sastav, Kružni Tok (tribute bend to Rage Against the Machine) a kako pretpostavljate bilo je veoma bučno.

 

Predrag Jovanović, Branimir Lokner i B.B. Pekar nastaviće dalje u svom pohodu i borbi za rokenrol.  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here