Makedonski alternativni sastav VIZIJA nedavno je promovisao svoj album prvenac naziva GLASNO! Na samoj promociji bend je predstavio pet pesama od ukupno devet, koje se nalaze na izdanju. Skupina Vizija se predstavila pesmama “Glasno” po kojoj je album i poneo ime.Takođe “Ubitisinu”(„Убијја тишината“), “Zamisli svet” i “Krik”. Nakon što im nije dozvoleno da siđu sa scene, odsvirali su i “Padamrak” („Паѓа мрак“), jednu od starijih pesama čije su  stihove znali većina prisutnih, među kojima je bilo i poznatih rok i džez muzičara i novinara. 


glasnoPromociju je otvorio mladi glumac i student Aleksandar Aleksovski, koji je goste vodio kroz program večeri. Mogućnost da predstavi svoju poeziju imao je mladi autor Zarko Zernovski, čije su pesme, uz dozu humora i nostalgije, predstavljale i povratak u ne tako daleku prošlost, kada Fejsbuk i mobilni telefoni još nisu zavladali, a kada glavni makedonski grad nije bio opsednut novim građevinama dugogodisnje vlasti i njihovim spomenicima. 

Bend Vizija svoje CD izdanje finiširao je pet godina nakon svog osnivanja. Veći broj pesama je snimljeno u studiju “Rock n Roll” u Skoplju pod “studijskim palicama” Đorđeta Miškovskog.  Dve su snimljene u muzičkom studiju RTV u Novom Sadu u produkciji majstora zvuka iz londonskih studija Alana Okounela (Alan O`Connell), a neke od stvari su snimljene uz saradnju studenata Univerziteta za filmsku i audio režiju i produkciju :”ESRA” u Skoplju.  Takođe, GLASNO! dolazi nakon godinu dana od objave prvog video zapisa ,,Glas moje duše” (Glasotnamojatadusa), koji je putem socijalnih mreža bio proglašen za najbolji makedonski muzički spot za 2015 godinu. 

 VIZIJA ima u planu da u narednoj godini ostvari više koncertnih nastupa širom Balkana, a moguce je i učešće na Festivalima u Zapadnoj Evropi. 

  • Od svog osnovanja pa do danas, bend je nastupio na više festivala naBalkanu, medju kojima i na Gitarijadi u Zaječaru, Demo Fest u Banja Luci.

Britanski muzički sajt „Emerging Indie Bands” Viziju je rangirao među 90 najboljih novih bendova u svetu za 2014 godinu, i to na veoma visokom sedmom mestu.

Na 30. Jubilarnom izdanju makedonskog “Rokfesta” Marko Dzambazoski bio je proglašen za najboljeg rok gitaristu.

Tekstovi, zajedno sa žestokom muzikom, jesu reakcija na realnost u ovom našem malom svetu, zbog čega mladom čoveku dođe da vikne GLASNO! jer PADA MRAK, pa da ispusti KRIK i da UBIJE TIŠINU,  а zatim da posalje poruku da treba ZAMISLITI SVET bolji od ovog sada. Svet u kojem, očigledno, treba imati pravu VIZIJU.

„Vizija“ jeosnovana 27. novembra 2011. godine, članovi se nisu menjali, a oni su: Marko Džambazoski, (gitara, prateći vokali), Marko Gapo (vokal, ritam gitara), Liljana Jankova (bas gitara,  prateci vokali) i Sinisha Gjorgjevic (bubnjevi). MuzikuVizije je tešk svrstati u određeni muzički žanr, ali u njenoj osnovi je rock, začinjen razlicitim stilovima i pravcima koje bend istražuje i kojima eksperimentiše, pronalazeci snažan senzibilitet koji se oseća u stvarima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here