Kandidatura za omladinsku prestonicu Evrope podneta je na inicijativu EXIT fondacije uz učešće najvećih omladinskih organizacija u zemlji i podršku Grada Novog Sada.


Motorhead

„Izuzetna je privilegija videti Novi Sad u ovakvom društvu evropskih gradova, a dodatno zadovoljstvo kad vidimo da smo se plasirali bolje od mnogih evropskih metropola. U ime Grada Novog Sada, kao podnosioca ove kandidature, zahvalio bih se na viziji i trudu svim predlagačima iz deset omladinskih organizacija, na čelu sa Exit Fondacijom“, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

 

„Exit je jedini festival na svetu te veličine i značaja koji je nastao iz društvenog aktivizma mladih i kao takav, još jednom je potvrdio da je i dalje pokretač, inspiracija i ohrabrenje mladim ljudima. Ovo je istorijski uspeh za mlade, ne samo u Novom Sadu, već u celoj Srbiji i regionu, koji su bili i biće u fokusu društvenog angažmana Exita“, izjavio je Dušan Kovačević, direktor Exit festivala.

 

Evropska prestonica mladih je jednogodišnja titula koja predstavlja određeni grad kao prestonicu omladine sa svim sadržajima i programima iz oblasti društvenog, kulturnog, ekonomskog i političkog života mladih. Kandidatura Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope je jedan od retkih projekta koji je uspeo da okupi toliko različitih aktera.

 

Ideja Evropske prestonice mladih nastala je 2009. godine iz potrebe da mladi, kao jedna od ugroženih niša tokom i posle svetske ekonomske krize, postanu katalizatori koji treba da dovedu do ozbiljnih promena u društvu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here