Album su predstavljale zadnjih nekoliko godina kroz svaku od pesama koju su objavile, od kojih je prva “Pričaj mi”, otvorila poglavlje stvaranja i rada na njemu, te odredila i sam naziv albuma.

Meritas imaju svoj zvuk, svoj film, svoj tempo. One su same svoji skretničari na kolosecima umetničkog stvaranja i same određuju svoj pravac.

Dinamične, inteligentno skrojene, pesme sa ovog albuma tako uspešno koncertno vibriraju sa publikom. Oseća se kod autorki koliko su zadovoljne i koliko stoje iza svoga rada. To oseća i publika, verna i uporna, željna.

Njihove pesme uvek snažno odjeknu kod publike koja je naučila i navikla na činjenicu da pesme izlaze kad su spremne, da albumi stižu kad je njima dobar trenutak. Ali nikada prekasno.

I na ovom albumu ističu se njihove kompozicije, melodijske linije koje ih izdvajaju, u njima je ono nešto zanosno uzbudljivo, te Anitine karakteristčne izvanredne interpretacije koje ostaju u pamćenju, zaigrane i zapetljane poput DNK strukture sa Merinim baršunom.

Na albumu se nalazi 12 pesama, od kojih su dve ogoljene klavirske verzije pesama, u kojima još izražajnije odzvanjaju njihove interpretacije, te predstavljaju završnicu albuma.

Nakon hitova” Pričaj mi”I “Ova ljubav”usledile su „Dok čekamo dan“, „Blizu ljubavi“, „Taj dan“, koje su poput lokomotive grabile napred ne dopuštajući opuštanje, možda tek u pesmi „Taj dan“, kojom se u maniru tanga dočekala fantastična vokalna saradnja Borisa Štoka i Meritas na pesmi „Večer“ koja je potvrdila i nastavila niz uspešnih i sjajnih pesama na albumu, koje su zaživele i koncertno i u etru u kojem su Meritas konstantno dobrodošle. Ako su spomenute kompozicije gejziri, onda su „Uz mene“ i „U vodi zapisano“ svežina posle vrućine.

Njihove kompozicije pamtimo i dugo nakon što ugasimo radio u autu ili skinemo slušalice jer i dalje odjekuju u nama.

Pre samo mesec dana predstavile su pesmu „Sve male opsjene“ koja se u engleskoj verziji (The Device) našla na albumu Voyage Jelene Radan, te sa ovom pesmom najavljuju dugo očekivani izlazak zaokružene priče, album Pričaj mi.

Autorke muzike svih pesama su Anita Valo i Meri Jaman, dok Anita potpisuje i aranžmane u saradnji sa Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem. Stihove potpisuju Ines Prajo i Arjana Kunštek.

Gostujući muzičari na albumu su Tin Ostreš, Damir Šomen, Luka Žužić i Ana Stanković.

Fotografije potpisuje Mare Milin koja je od samih početaka vizualizovala cover albuma ovog benda kroz fotografiju, te zadnjih nekoliko godina potpisuje i režiju njihovih spotova koji su prava intimna umetnička dela.

Dizajn albuma poveren je Kreativnim ovčicama, kao i nekoliko zadnjih godina, te je za isti zaslužan Vjekoslav Crnojevac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here