Nakon medijske pompe o rastanku jednog od najboljih bendova svih vremena, kenguri ponovo napadaju. Na zvaničnom sajtu vrhunskog sastava AC/DC, osvanula je vest, koja je obradovala sve verne obožavaoce. Dugo očekivani nosač zvuka nosi naziv “ROCK OR BUST” i  biće objavljen 2. decembra 2014. Podsećanja radi, početkom tekuće godine, frontmen Brajan Džonson (Brian Johnson), najavio je snimanje albuma u maju što se i obistinilo  i obećao turneju, tokom koje će posetiti 40 gradova, u znaku četrdesetogodišnje karijere. 

AC/DC - O2 Arena

“Rock or Bust” je prvi album načinjen bez jednog od osnivača najvećeg benda iz Australije Malkoma Janga (Malcolm Young ). Malcolm Young posvetio je svoj život bendu, a ranije tokom godine objavljeno je da će napraviti pauzu zbog poteškoća sa zdravljem. Nažalost zbog prirode Malkomovog stanja on se neće vraćati u bend, kako je i ranije najavljeno.  Veliku podršku dao je Stevie Young, rođak osnivača AC/DC-a, Angusa i Malkoma, koji svira ritam gitaru na novom albumu i koji će pratiti bend na najavljenoj turneji 2015. godine. Stevie Young nije prvi put stao uz bend, činio je to i ranije. 

Novi album nosi 11 novih pesama, i kako je već rečeno,  snimljen je u proleće 2014. godine, u studiju “Warehouse” u Vankuveru. Producent sa kojim je AC/DC obnovio saradnju na novom ostvarenju je Brendan O’Brien, dok je mix prepušten Mike Fraseru. 

Među jedanaest novih pesama je i stvar “Play Ball” koja će biti upotrebljena u kampanji Američke bejzbol lige. Liga startuje 27. septembra, kada ćemo imati priliku da preslušamo jednu od numera i tako zavirimo u novi album. Jedva čekam! 

tekst: Milena Ilić

photo: AC/DC

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here