Hadži Prodane Duše, svojim nastupom na Gitarijadi osim na publiku, ostavili su snažan utisak i na stručni žiri koji je jednoglasno odlučio da upravo oni budu najbolji demo bend jubilarne 50. Gitarijade.


slike 405
foto: Milena Ilić

Ovaj alter-garage rok četverac iz Užica za sebe kažu da su prodali dušu đavolu, a na sceni se izdvajaju kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni.

Specijalnu nagradu po glasovima publike, osvojio je bend LSD. Banjalučki Logic System Disorder, izdvojio se po odličnoj muzici, ali i činjenici da je glavni vokal ujedno i bubnjar, što se retko može videti i čuti.

Srećno momci. 

slike 412
foto: Milena Ilić

U revojalnom delu programa nastupio je prošlogodišnji sveukupni pobednik Gitarijade, bend Syleth iz Rijeke. Momci su rekli sledeće:

Kao da je bilo juče, ustvari je jako brzo prošlo i malo je opuštenije pošto se ovog puta ne takmičimo, ali je jednak entuzijazam što se tiče veselja, kako su nas dočekali, šta se sve ovde dešava je neverovatno, prekrasno. Toliko nam je gušt, toliko nam je dobro, dobra energija, ljudi su pozitivni i došli su zbog dobre muzike. 

slike 320
foto: Milena Ilić

Nakon nastupa momaka iz Rijeke, usledio je najveći BUM što se revijalnog dela programa tiče, binu je zatresla poznata svetska grupa URIAH HEEP! Nastup za pamćenje pečatirao je odličan zvuk, kao i kompletan vizuelni efekat, koji je ostavio bez daha. 

Članovi legendarne skupine kažu da su Zaječar zapamtili po odličnoj energiji, kako su ovde nastupili pre deset godina, ali i napomenuli takmičarskim bendovima, iz svog ugla gledano,  šta je važno ispratiti u karijeri, koja može biti ovakva ili onakva, odnosno dobra ili odlična.

Prestanite da pratite putanju. Pokušajte da pronađete nešto originalno, da li je to vaše pisanje, imidž, projekcija ili ime, samo pronađite nešto što ranije nije urađeno, budite jedinstveni. Ukoliko samo pratite ljude, izgledate kao drugi i nešto što već postoji, možete biti samo na drugom mestu. Veoma je lako uću u nešto, što već neko drugi radi, te budite oprezni. Morate svoja osećanja uneti u svoju muziku, kao i strast koja će ista podržati. 

slike 332
foto: Milena Ilić

Svoju muziku sa zaječarskom publikom podelio je i srpski hard rock sastav, Love Hunters, iz Novog Sada. Bend formiran krajem osamdesetih, a čiji je predvodnik Milan Mumin, pružao je lep nastavak večeri. 

Na obostrano zadovoljstvo, čast da zatvori ovogodišnji Festival, uz napomenu frontmena, da isiti treba negovati, imao je troglavi pas iz Niša, grupa Kerber. Uz tekstove i melodije koje su podsetile na neko bolje vreme, ali i na činjenicu da je zaista sve u dobrim osećanjima, 50. jubilarna Gitarijada polako je zatvorila svoja vrata. Vidimo se naredne godine!

slike 437

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here