Borski sastav NEW DEAL nastupiće u subotu, 27. decembra 2014. godine, u zaječarskom klubu “Klupče”. Dođite da pred sam ispraćaj godine na izmaku  provedete veče uz ovu odličnu skupinu muzičara. Cena karte iznosi 100 dinara. New Deal je bend sa pozamašnom istorijom. Može se pohvaliti energijom, kvalitetom i istrajnošću. I ako u poslednje vreme važi za cover sastav, raduje činjenica da se nekada vanvremenski “gušter” vraća autorskom radu. nd nd nd

“New Deal” je dva puta bio finalista letnje zaječarske Gitarijade, dva puta pobedio na zimskoj zaječarskoj Gitarijadi demo bendova, pobedniki gitarijade u Kuršumliji i takmičenja demo top bendova u Nišu i Kikindi, ali i pobednici „Hita 202“ u kategoriji grupa bez zvanično snimljenog CD.

 

ND NG

 

Širina prostora otvara pogled…

“Budim se iz sna, ovo nije moja zemlja, ovo nisam ja. Niko me ne poznaje i nikom nisam drag, ovo nije moje Sunce….“ – reči su pesme „Švaba“, sastava „Lizard” iz *90, koji je na raznim manifestacijama poput Gitarijade neka prva mesta osvajao, a neka ( pod velikim znacima navoda) „opravdano gubio“. Možda nepoznat široj masi ,iz ovih ili onih razloga, možda zbog dešavanja na prostorima bivše velike zemlje, u godinama u kojima njihov ozbiljan rad tek kreće, na kraju zbog nedovoljno finansija ili sredstava komunikacije, koje danas postoje – ime Lizard nestaje sa početkom 21. veka.
Lizard se uz manje promene pretočio u cover bend NEW DEAL, koji u ovom trenutku čine:

Kristijan Vukmirović (vokal)
Slobodan Radojković (gitara)
Goran Nikolić (gitara)
Miloš Sretenović (bass)
Darko Urošević (bubanj)
Vojislav Veljković (klavijature)

Stalni članovi još iz doba Lizarda, do dana današnjeg jesu: Kristijan, Slobodan, Goran i Darko.

Klupko New Deal počinje da se odmotava izmedju 2000. i 2002. godine. Zvanično sa radom kreću 2002.

Od osnivanja ovog sastava, na poziciji bubnjara bio je Branko Kostić, koji napušta bend novembra 2008. godine, kada na njegovo mesto dolazi Darko Urošević. Klavijaturama je, sve do aprila 2009. rukovodio Miki Jevremović, da bi ih potom preuzeo Nenad Mučić, koji ostaje uz New Deal sve do 2012. godine. Novi i sadašnji klavijaturista je Vojislav Veljković.
Basista Miloš Sretenović odlazi iz benda aprila 2009. , a petorci se pridružuje Duško Spasojević, koji usled promene adrese napušta New Deal, gde je proveo gotovo 4 godine (2013). Sretenović se vraća.
Zbog rada sa sastavom „Goribor“, bubnjar Darko Urošević povremeno odsustvuje, tada ga menjaju tokom 2011. Zoran Marinković i 2012. godine Željko Milićević.
Turbulencija članova grupe se uglavnom odnosila na ritam sekciju, stoga, još uvek pridruženi muzičari je Željko Milićević (bubanj).

Publika uvek potencira energiju koju emituju i kvalitet.
NEW DEAL ima širok repertoar, i nekako svakoj pesmi daje i svoj pečat.
Možda upravo ovaj R ‘n’ R entuzijazam, koji se nije izgubio ni posle godina koncerata i svirki, jeste “ono nešto” što je potrebno današnjoj sceni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here