Ako se zovu Neozbiljni pesimisti, od njih se mogu očekivati ozbiljne stvari predstavljene na vrlo (ne)ozbiljan način.Tako je i sa novim spotom za pesmu “To narod zna” kojom su već osvojili radijski etar. Spot je sniman po ideji  frontmena Igora Olujića na imanju porodice Birvalski u okolini Sombora. Tehničku realizaciju potpisuje Bitbox produkcija iz Sombora.


000003Osnovna ideja bila je da se spotom prikažu i iskarikiraju današnje naslovne strane raznih novnina i (ne)profesionalizam kako novinara tako i urednika koji od totalno nebitnih pojava i događaja prave senzaciju.

 Sama pesma govori i o mnogim drugim stvarima, ali u samom spotu, Neozbiljni pesimisti fokusirali su se na žutu štampu.

Aktuelnim singlom “To narod zna” Neozbiljni Pesimisti, prvi predstavnici AntiGlobalEtnoPunk pravca, najavljuju svoj treći album koji će se zvati “Pametovanje iz provincije”.

Naizgled kontroverzni  tekst oslikava stvarnost ne samo u Srbiji već i zemaljama regiona. Ostali su dosledni svojim veselim melodijama i tekstovima kojima opisuju vreme u kom živimo.

Neozbiljni pesimisti su devetočlani sastav sa veselom muzikom i gorkim tekstovima.  Prvi su predstavnici AntiGlobalEtnoPunk pravca, osnovani 2001. godine u Somboru.

 

Bend čine: Igor Olujić – vokal, Boris Mišić – gitara, prateći vokal, Igor Martinko – violina / truba , prateći vokal Davor Demonja – bubnjevi, Damir Demonja – klavijature, prateći vokal, Denis Jerbić – perkusije, Peđa Maćuš – saksofon, klarinet, Srđan Vinkov- bas, prateći vokal i Zoltan Katona – gitara.

 

U nastavku pogledajte spot koji će vas sigurno zabaviti koliko i same pesimiste dok su ga snimali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here