Za vikend koji je pred nama, 31. oktobra – 01. novembra, OK team će u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje realizovati program Nektar OK Fest karavana.

Reč je o projektu koji je OK team pokrenuo sa namerom i željom da što kvalitetnije promoviše planirani i najavljeni program festivala za 2021. godinu, te u partnerstvu na institucijama kulture u Republici Srpskoj i BiH stvori kvalitetan kulturni sadržaj koji će istovremeno vratiti program i publiku u ove ustanove. Namera istoga je da „probudi“ i „osveži“ kulturne sadržaje u našoj zemlji, koji su gotovo upotpunosti obustavljeni tokom većeg dela 2020. godine, zbog posledica pandemije korona virusa.

Stanice Nektar OK Fest karavana su one sredine iz kojih dolazi najveći broj posetilaca na Tjentište, kako bi im na taj način pružili zahvalnost za ukazano poverenje tokom 6 godina postojanja festivala, ali i kako bi im u vreme krize izazvane pojavom korona virusa doneli dašak Tjentišta i festivala u njihov grad. Kompletan program sprovodi se u skladu sa svim epidemiološkim merama koje su u trenutku realizacije istoga na snazi.

Nakon Foče, gde je projekat uspešno realizovan sledeća stanica je Trebinje gde nas u subotu 31. oktobra u trebinjskom rock baru Underground u 12:00 očekuje promocija knjige „Bunt dece socijalizma“, autora Dušana Vesića, koja donosi priču o prvoj generaciji bendova novog talasa jugoslovenske rock kulture.

Istoga dana u 19:00 biće i zvanično otvorena izložba fotografija „OK Fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića u Galeriji Kulturnog centra Trebinje.  Nakon svečanog otvaranja, od 20:00 u Pozorišnoj sali Kulturnog centra očekuje nas koncert Nenada Marića, alias Kralj Čačka koji će nastupiti u solo/duo varijanti. Njegova muzika predstavlja mešavinu jazza, bluesa, rock ‘n’ rolla i šansone i ne tako retko, mnogi ga porede sa velikanom Tomom Waitsom.  

Nedelja 01. novembar od 18:00 rezervisana je za projekciju filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva. Reč je o dokumentarnom filmu o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čoveku koji je prerastao muziku i postao simbol slobodnog mišljenja i zdravog razuma – Branku Črnac Tusti, frontmenu benda KUD Idijoti. Od 20:00 očekuje nas projekcija filma „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića  sa elementima igranog filma.

Kompletan progam izvodi se u skladu sa epidemiološkim merama koje su na snazi. Ulaz je besplatan, broj mesta ograničen, a ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici Kulturnog centra Trebinje.

OK team već je najavio program za Zvornik (05. – 06. novembar) i Banjaluku (10. – 11. novembar), gde se program realizuje u saradnji sa Domom omladine Zvornik i Kulturnim centrom Banski dvor.

Program možete pogledati u nastavku:

Zvornik 05. – 06. novembar

DOM OMLADINE ZVORNIK

 

četvrtak 05. novembar

18:00 – projekcija filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva

20:00 – projekcija filma „Nebeska tema – Priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića

 

Petak 06. novembar

19:30 – Otvaranje izložbe – „OK Fest retrospektiva“ – autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka

20:00 – Koncert Combine Quartet

Ulaz je besplatan, broj mesta ograničen, a ulaznice možete od 01. novembra preuzeti u Domu omladine Zvornik.

Banjaluka 10. – 11. novembar

 

Utorak 10. novembar

17:00 – promocija knjige „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“, autora Branka Rosića – Peckham Pub

20:00 – Koncert „Kanda, Kodža i Nebojša“, UNPLUGGED

Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor (cena ulaznice 10,00 KM)

Sreda 11. novembar

12:00Otvaranje izložbe – „OK Fest retrospektiva“ – autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka

Klub studenata Banjaluka

18:00 – projekcija filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva

Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor (ulaz besplatan)

20:00 – projekcija filma „Nebeska tema – Priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića

Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor (ulaz besplatan)

Prodaja i podjela ulaznica i pozivnica za program u Kulturnom centru Banski dvor počinje 29. oktobra od 12:00 na biletarnici Banskog dvora. Ulaznice se mogu kupiti i preuzeti svakim danom, osim nedjeljom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Nektar OK Fest karavan na putu kroz BiH prate prijatelji događaja Sarajevski kiseljak i voda Sara.

Ne propustite zanimljive sadržaje koji donosimo u vaš grad. Pridružite se Nektar OK Fest karavanu, prisetimo se najljepših momenata sa Tjentišta, i pripremimo se za novo zajedničko druženje i poglavlje Nektar OK Festa 2021, koje nas očekuje 16/17/18 jula 2021. u Nacionalnom parku Sutjeska.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here