Predstavljamo vam najnovija izdanja britanskog nezavisnog muzičkog lanca Beggars Banquet, a koja su se pojavila ovog proleća ili su najavljena za letnji period. 
Za početak ukratko: izašao je treći singl “Save the Whale“, sa albuma „Beyond The Pale” novog benda Jarvis Cocker-a, po imenu JARV IS (Rough Trade Records);  Lemon Twigs su izdali drugi singl “Moon” sa svog albuma koji se očekuje u avgustu, Arca nastavlja da osvaja svet svojom Mutant 1000000 fazom, ovoga puta četrvtim albumom KiCk za XL Recordings; SOHN je objavio live album sa Metropole Orkest (4AD), Perfume Genius svoj peti album i dalje za Matador Records, „Set My Heart on Fire Immedetely”. Američka supergrupa „Muzz”  izdala je svoj istoimeni prvenac za Matador Records.
Za Matador su i indie rock američki bend,Car Seat Headrest izdali svoj dugo očekivani 11-ti album “Making a Door Less Open” sa 12 novih pesama, četiri godine posle njihovog albuma Teens of Denial iz 2016. godine.  Više o tome sledećom prilikom.
Izdavačka kuća 4AD, povodom 30-godišnjice izdanja “Bossanova” grupe Pixies, 7. avgusta će objaviti specijalno izdanje na crvenom vinilu, sa posebni dodatkom, knjižicom od 16. strana, ranije objavljenoj samo za britansko tržište. 

BEGGARS GROUP
su sledeće nezavisne muzičke izdavačke kuće:
4ADMATADOR RECORDSROUGH TRADE RECORDS,
XL RECORDINGSYOUNG TURKS
JARV IS: “Save The Whale”, Rough Trade

Jarvis Cocker, ex Pulp, osnovao je novi bend pod nazivom Jarv Is, osnovan 2017. kao eksperimentalni poduhvat stvaranja pesama pred publikom (a što su i sami priznali u poslednjem videu “Save the Whale“). Prvi put su svirali na Islandu (Sigur Ros, “Norður og Niður”  festival). Dakle, datum prvenca grupe Jarv Is, „Beyond the Pale“, odlagan je zbog pandemije i konačan datum kada možemo da očekujemo je 17. juli, a biće objavljen  za Rough Trade . U medjuvremenu tri singla i nekoliko remixeva vezana za album, ugledala su svetlost dana. Prvi, samoanalitički, singl „Must I Evolve“, otvara  put ovom albumu. Pravi hit je ipak „House Music All Night Long“, sa par objaveljenih dance remixa produciranih u medjuvremenu, a nedavno je izašao i singl „Save the Whale”, koji se našao na vrhu Spotify top liste.
Osim Jarvis Cockera, Jarv Is su i Serafina Steer, Emma Smith, Andrew McKinney, Jason Buckle & Adam Betts.
 

JARV IS: House Music All Night Long (Extanded All Night Gonz version, ft. Chilly Gonzales & Naala)
THE LEMON TWIGS: Moon, 4ADBraća Brian i Michael D’Addario, koji nastupaju pod imenom The Lemon Twigs, nekadašnji tinejdž rok fenomen sa Long Island-a u Njujorku, izdali su novi singl „Moon” koji najavljuje njihov treći album „Songs for the General Public“.  Dok je prvi singl, sa pomenutog albuma, „The One” bio modernizacija psihodeličnog roka, singl „Moon” je povratak korenima američkog roka.
Braća su počela da sviraju dok su još bili u srednjoj školi, a nije im bila strana ni karijera u šou biznisu: Brian je imao uloge na Broadway-u, a Michael u serijama kao John Adams (HBO), People like us, zatim i u film Sinister iz 2012. .
Do sada su izdali dva albuma i uvek za 4AD. Prvi album „Do Hollywood” (2016-2018) izdali su sa 15. tj. 17 godina, a 2018. godine pojavio se i „Go to School” i zapravo je mjuzikl o šimpanzi koji je odgajan kao dečak.
 

MUZZ: Muzz (Matador), juni 2020.

Matador Records je 5. juna objavio  sjajan, debi album američkog tria MUZZ, istoimenog naziva. Mada im je ovo prvo izdanje, MUZZ su u stvari muzičari sa pozamašnom muzičkom karijerom i iskustvom.
Članovi su već afirmisani Paul Banks (pevač Interpol-a), Matt Barrick (Jonathan Fire Eater, The Walkmen) i  Josh Kaufman (Bonny Light Horseman). O MUZZ P. Banks kaže: „Volim The Walkmen i svaki bend u kome je svirao Matt. A od kako smo bili deca, Josh mi je bio inspiracija. Kao producent u stanju je da stvori atmosferu u kojoj muzičar može da zablista. Postoji jedan kreativni prelom koji svi delimo, a koji se vrti oko Lenard Cohen-a, The Rolling Stones-a, Neil Young-a, B. Dylan-a. E, Muzz je istraživanje tog zvuka”.

 

MUZZ: Broken Tambourine
 

SOHN – Live with the Metropole Orkest, 4AD

Prošle godine, britanski muzičar, autor, pevač i producent SOHN delio je binu sa holandskim Metropole Orkest, na koncertu povodom Amsterdam Music Event-a. Dirigent Metropole Orkest bio je Hans Ek, a koncert je održan u u famoznoj holandskoj dvorani Mekgweg.  Ukrstili su se zvuci karakteristične SOHN elektronike, sa zvucima instrumenata 54 muzičara i taj nesvakidašnji događaj zabeležen je i objavljen za 4AD sredinom maja. Na ovom unikatnom albumu mogu da se čuju SOHN hitovi kao ArtifaceThe WheelConrad i Lessons.
 

Perfume Genius: Set My heart on Fire Immediately, Matador

 Perfume Genius (Mike Hadreas) izdao je novi album Set My Heart On Fire Immediately za Matador.
Produkciju za album Set My Heart On Fire Immediately  radio je dobitnik GRAMMY-ja, Blake Mills, a doprineli su i muzičari kao Jim Keltner, Pino Palladino, Matt Chamberlin and Rob Moose. Sniman je u Los Anđelesu, gde se Mike aka Perfume Genius doselio 2017. Godine, sa svojim dugogodišnjim partnerom I muzičkim  saradnikom  Alan Wyffels-om.
 
Album istražuje i ruši  koncept muškosti i tradicionalnu, da ne kažemo stereotipnu ulogu muškarca, unoseći američke muzičke uticaje.
Više of albumu SMHOFI i biografiji Perfume Genius ovde.
 

PERFUME GENIUS: Describe

ARCA: “Time”, XL Recordings

 ARCA – Svojim drugim singlom Time, najavljuje četvrti album KiCk, koji se očekuje 26. juna za XL Recordings.  Pesma je prvi put izvedena prošlog septembra, u The Shed, u Njujorku,  prilikom njenog konceptualnog performans ciklusa Mutant;Faith. Tom prilikom, kako na performansu, tako i na ulicama Njujorka, nastao je vieod za Time, koji su snimali i režirali Carlos Sáez i MANSON.
 
ARCA je Alejandra Ghersi, rođena 14. oktobra 1989. u Karakasu, Venecuela, trans diva rođena kao Alehandro Gersi. Trenutno živi i Barseloni. Arca je DJ, perfomer, producentkinja, tekstopisac i kompozitorka. Do sada je izdala tri albuma, a četvrti uskoro očekujemo.
Kao producent, sarađivala je takvim imena kao što su Björk ili Kanye West… Neki od njih su joj seodužili, gostujući na ovom albumu: Björk, Rosalía, Shygirl i Sophiea.

Diskogafija:
Xen (2014)
Mutant (2015)
Arca (2017)
KiCk (2020)
 

ARCA – Time

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here