Takmičarski deo večeri 19. HGF-a otvorio je, bend Epilog, potom su nastupili Wind Stain, Meant to be, Das Rage, Mr. Albino. Usledio je nastup sastava The Late, finaliste izabranog po glasovima publike (Žujo pobjednik publike). U daljem toku programa, publika u Zaboku imala je prilike da čuje sastave Scarlet Notes i Kawasaki 3P


Poslednje večeri finala HGF-a u Zaboku, partnetskog festivala Gitarijade, u ranim večernjim satima nastupio je splitski bend Repassage. Binu je potom preuzela grupa Silente.

Pobednicima HGF festivala, bendu Mr. Albino iz Zagreba, uručene su vredne nagrade. Treće mesto pripalo je Epilogu iz Zadra, a na drugoj poziciji našao se sastav Ment to be iz Umaga.

U konkurenciji kantautora za najboljeg proglašen je Vlada Kuzman. Njemu je nagradu uručio gradonačelnik grada Zaboka, gospodin Ivan Hanžek,koji je posetio  štand Gitarijade i izrazio veliko interesovanje za najdugovečniju rok manifestaciju.

Nakon nastupa pobednika HGF demo festivala, usledio je koncert grupe Xander & The Keys, sastava iz Velike Britanije, koji se predstavio hrvatskoj publici na najbolji način i stvorio odličnu  atmosferu. Glavni revijalista bila je grupa Elemental, čiji su nastup svi prisutni željno iščekivali.

Fantastičan koncert, u revijalnom delu programa održao je, bend Holographic Human Element, sveukupni pobednik 48. Gitarijade. Momci iz Travnika ni ovog puta publici nisu uskratili energiju, koju emituju tokom svog nastupa. Oni su ujedno zatvorili 19. HGF u Zaboku.

Pogledajte galeriju fotografija. 

foto: Milena Ilić

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here