Polufinalisti festivala Belgrade Demo Fest Live nastupiće 15, 16. i 17. maja u klubu Sioux u Beogradu. Nakon završetka takmičarskih nastupa, očekuje nas  još jedna dobra svirka bendova ali  u revijalnom delu. Koncertni program počinje u 22 časa, a vrata kluba otvorena su za publiku sat ranije. 

bdfl2014-111U revijalnom delu prvog polufinala u četvrtak, 15. maja, nastupiće grupa Helm. Reč je o tročlanom sastavu iz Priboja, čiji su se članovi u želji da što bolje predstave svoj nedavno objavljeni prvi album preselili u srpsku prestonicu. Helm je prošle godine stigao do samog finala BDFL 2013, potom nastupio u završnici Zaječarske gitarijade, nakon čega su nastavili aktivno sa nastupima širom zemlje.

Uzemljenje, trećeplasirani sastav prošlogodišnjeg BDFL 2013 i takođe učesnici Gitarijade u Zaječaru, revijalno će nastupiti nakon predstavljanja takmičara druge polufinalne večeri, u petak 16. maja. Grupa trenutno privodi kraju rad na prvom studijskom albumu, istovremeno najavljuju i svoj prvi video singl, a nastup u klubu Sioux biće odlična prilika da još jednom predstave svoj ubedljiv autorski materijal.

Jedan od najperspekivnijih mladih bendova, Regulator iz Vrnjačke Banje, numere sa nadolazećeg albuma prvenca predstaviće u revijalnom delu poslednjeg polufinalnog koncerta, u subotu 17. maja. Prošla godina je za Regulator bila veoma uspešna, jer su odneli prvo mesto na tradicionalnoj Gitarijadi u Požarevcu, zatim im je za nijansu izmakao prolaz u finale BDFL 2013, a potom su osvojili drugo mesto na Zaječarskoj gitarijadi.

 

TAKMIČARI

Osim pomenutog autorskog i izvođačkog segmenta organizacioni tim i žiri podjednako cene i sveukupni pristup nastupu, pre i posle istog, koji predstavlja takođe važan faktor za uspeh na muzičkoj sceni.

Svake polufinalne večeri, kao i u prethodnim takmičarskim ciklusima, prolaz dalje, odnosno ovoga puta i veliko finale, izboriće ukupno tri sastava: jedan na osnovu glasova stručnog žirija (predsednik žirija je Branimir Lokner, stalni članovi su Dragiša Radulović, Tamara Vučković i Aleksandar Šarčević, imena gostujućih članova naknadno će biti saopštena), jedan na osnovu glasova publike (pravo glasa imaju svi koji kupe ulaznice) i jedan kombinacijom glasova žirija i publike. Deseti finalista biće izabran putem baraža, a detalji baraža uskoro će biti saopšteni.

ČETVRTAK, 15. maj

Cruellas (Beograd)
Kiza Bluza Bend (Zaječar/Beograd)
Subjektivni sud (Beograd)
Quarterbuzz (Beograd)
Ubrzo potom (Užice)
Gnjile (Beograd)
Johnny Almost (Novi Sad)

PETAK, 16. maj

Kora (Beograd)
Strah od Džeki Čena (Gornji Milanovac)
Shuffle (Aranđelovac)
HiQulus (Novi Sad)
Huti Ota Tre (Zaječar)
Drugo lice (Beograd/Pančevo)
Cassidy’s Brewery (Beograd)

SUBOTA, 17. maj

Bite (Vršac)
Zero Kills (Petrovac na Mlavi)
Microwave (Vršac)
D Zoo (Subotica)
Zvučni zid (Beograd)
Honey Rider (Niš)
Santos Brothers (Bačka Palanka)

Bgdemofestlive

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here