Nije lako pronaći izvođača čiji se vrtoglavi uspon može uporediti s onim koji je za kratko vreme ostvarila belgijska tehno diva Amelie Lens.

Nakon što je pokorila neke od najvećih svetskih festivala svojim eklektičnim DJ setovima u kojima donosi tehno budućnosti kombinovan sa oldskul elementima, 12. novembra stiže na No Sleep festival, u Glavni hangar Luke Beograd.

Amelie Lens odrasla je na zvucima alternativnog roka i dens muzike, čiji se uticaji danas mogu prepoznati kako u njenoj produkciji, tako i u selekciji traka koju isporučuje na najvećim svetskim binama. Već kao njukamerka se našla na drugom mestu po zastupljenosti na festivalskim lajnapovima tokom 2018. godine, sa čak 27 održanih nastupa.

Svojim debitantskim EP izdanjem „Exhale“ na italijanskom lejblu Lyase, Amelie je 2016. godine privukla ogromnu pažnju. Njen talenat i potencijal zapazili su izvođači sa istaknutim mestom na elektronskoj sceni, među kojima i čuveni Maceo Plex i berlinski duo Pan Pot, za čiji lejbl Second State iste godine izdaje EP „Let It Go“. Ubrzo nakon toga pridružuje se i nemačkoj andergraund etiketi ARTS, za koju objavljuje EP „Weight Of The Land“.

Kao rezidentkinja kultnog belgijskog kluba Labyrinth, pokreće serijal žurki EXHALE i celonoćnim maratonskim setovima demonstrira da veštinom i tehnikom na dekovima parira i svojim kolegama koje su na sceni decenijama unazad. Nedugo potom osniva i sopstvenu etiketu koju naziva Lenske, po svom nadimku iz detinjstva. EXHALE vremenom prevazilazi okvire Labyrintha i izmešta se u druge kultne klubove i na bine velikih festivala, na kojima Lens šoukejsuje talentovane njukamere, ali i neke od sopstvenih ranih muzičkih uzora poput Ellen Allien.

U samo nekoliko godina, Amelie Lens dostiže uspeh o kojem mnogi umetnici sanjaju tokom cele svoje karijere, što prepoznaju i uticajni ljudi iz tehno zajednice. Pionir detroitske scene Richie Hawtin njen zvuk opisuje kao hipnotički spoj starog i novog, Adam Beyer je 2019. poziva da za lejbl Drumcode uradi remiks njegovog kultnog izdanja „Teach me“, a u leto iste godine apsolutna superzvezda Carl Cox na svom nastupu poziva publiku da skandira njeno ime zajedno sa njim!

Iako se čini da se za tren oka i bez mnogo napora uspela do samog vrha, svemu tome prethodila je njena dugogodišnja opčinjenost klubskom rejv scenom, na kojoj je bila prisutna najpre kao strastveni slušalac. Posvećenost s kojom ova tehno umetnica priprema svoje setove – od proučavanja publike neposredno pre nego što stane za DJ pult, do istraživanja popularnih izvođača u gradu u kojem gostuje – čini da, gde god nastupala, svojim fanovima isporuči nezaboravan performans.

Amelie Lens jedna je od najtraženijih predstavnica EXIT porodice i miljenica klupske publike. Prvi put je nastupila na našim prostorima na No Sleep bini Sea Dance festivala, a spektakularnim nastupom predvodila je zvezdani lajnap drugog izdanja No Sleep festivala u Beogradu. Više puta osvojila je i kolosalni podijum Exitove mts Dance Arene, a ove godine po prvi put se pridružila muzičkoj avanturi na Sea Staru u Umagu.

U prodaji su regularne festivalske ulaznice po ceni od 2.290, uz popust od 40 odsto, i VIP GOLD festivalske ulaznice po ceni od 3.990. Regularne pojedinačne ulaznice mogu se kupiti po poklon ceni od 1.590 dinara, sa uštedom od 40 odsto, dok cena pojedinačnih VIP GOLD ulaznica iznosi 2.790 dinara.

Ulaznice su dostupne na festivalskom sajtu, kao i preko prodajne mreže Gigs Tix, online i na prodajnim mestima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here