Čuvena bluz muzičarka Ana Popović nastupiće u Beogradu. Koncert će biti održan u petak, 23. januara, u prostoru Mikser House-a, uz podršku Nenada Zlatanovića aka mr Swagger-a i Pere Joe-a. Početak je zakazan za 20 časova.

Wikipedia-ana-popovic

U svetu bluz mizike, vrlo je malo uspešnih i priznatih žena gitarista, a jedna od najboljih je upravo naša Ana Popović. Počela je, da sluša bluz preko svog oca koji je u kući imao obimnu kolekciju ove muzike. Počela je da svira gitaru i osnovala prvi ozbiljni bend sa 19 godina. Ubrzo je svirala van Jugoslavije a do 1998. njen bend je nastupao oko 100 puta godišnje i pojavljivao se redovno na domaćoj televiziji. Godine 1999. odlazi u Holandiju da usavrši sviranje na džez gitari. Ubrzo se etablira na holandskoj bluz sceni, a zatim i na nemačkoj. Godine 2003. svoju muziku dovodi do novog nivoa sa albumom „Comfort to the Soul“, koji sem bluza, sadrži elemente džeza, roka i soula. Dobila je nekoliko nagrada i nominacija na poznatim svetskim džez festivalima.

Karte po ceni od 1000 dinara više nisu u prodaji. Od prvog januara do koncerta važi cena od 1300, dok na dan koncerta morate izdvojiti 1500 dinara. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here