Američki trio Meridžiz (Marriages) nastupiće ispred benda Vovenhend (Wovenhand) na koncertu 25. aprila, u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda, koji organizuje promoterska kuća Long Play. 


PLAKAT

“Muzika uživo je fascinantna. Energija publike, oblik dvorane, vizuelna komponenta benda, sama muzika. Sve se to može skupiti u nešto sjajno… ili užasno. I može biti stvarno moćno iskustvo koje menja”, poručuju Meridžiz pred prvi dolazak u Beograd.

Meridžiz su osnovali 2011. godine gitaristkinja i pevačica Ema Rut Randl (Emma Ruth Rundle) i basista Greg Burns u trenutku mirovanja matičnog benda Red Sperous (Sparows), željni da se fokusiraju na pisanje konciznijih, vokalno orijentisanih kompozicija i stvore “bend koji se neće držati stilskih ograničenja”. 

“Meridžiz je jako teško odrediti… Recimo da smo na turneji kroz nekoliko žanrova i da još nismo sigurni gde bi hteli da se zaustavimo”, kažu Randl, Burns i bubnjar Endrju Klinko (Andrew Clinco).

Ulaznica 1.400 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim.

Bend iz Los Anđelesa predstaviće se našoj publici u najboljem mogućem trenutku, pošto im početkom aprila izlazi debi album “Salome”, naslovljen po biblijskoj “ličnosti koju povezuju sa nasiljem i zavođenjem. 

Za album nam je trebalo dve godine pisanja, tri studija i dva inženjera. Na trenutak nam se učinio ukletim! Prezadovoljni smo što album ipak stiže pred svet, i uzbuđeni smo što smo tim povodom na turneji, na kojoj stižemo do Beograda, kažu Meridžiz. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here