Svetske rock legende IRON MAIDEN svoju novu turneju ‘Legacy Of The Beast’ otvorili su na severu Evrope, a pohvale ne prestaju da pristižu od medija i fanova za vizualno najgenijalniji Maidenov nastup ikad!


2018 by JOHN McMURTRIE 2018 Copyright TALLINN IRON MAIDEN

Tallinn, Estonia:

 

“Scenografija pozornice i ostatak nastupa jednostavno su nadmašili očekivanja publike. Iron Maiden zna kako da napravi koncert od prve pesme. Viseći avion iznad pozornice odmah je privukao pozornost svih ljudi… i koncertna dvorana jedva je mogla smestiti broj Estonaca koji su želeli da vide Iron Maiden ” Õhtuleht (The Evening Post – najveće estonske novine)

 

Helsinki, Finska:

 

“Ona dobro znana i ustrajna energija koja je bend dovela na vrh novog talasa britanskog heavy metala početkom ’80 još uvek je tu … Na današnjoj muzičkoj sceni ne mogu se setiti puno drugih bendova poput Iron Maidena. Bend može gotovo neprestano da menja setove na svojim turnejama, između svojih 16 studijskih albuma… Sve dok ovo ostaje zanimljivo bendu, nadamo se da ćemo i svi mi moći još dugo uživati u ovakvim spektaklima. ”  Helsingin Sanomat 28.5.2018

“Iron Maiden već četrdeset godina ima ulogu predvodnika svog žanra i ništa ne upućuje na to da je vreme za napuštanje scene. Iron Maiden je u top formi, nudi zabavan i dobro odsviran koncert za entuzijastičnu publiku. ” HBL 29.5.2018

“Ozbiljno, ovo bi mogao da bude njihov najbolji show do sada… od set liste, nastupa i produkcijskog dela, tvrdimo da niko od Iron Maiden fanova neće otići s koncerta bez manijakalnog osmeha na licu ” UK Kerrang! Magazin 28.5.2018

 

Stockholm, Švedska:

“Ikone Iron Maiden očarale su rasprodatu Tele2 Arenu s vizualno očaravajućim nastupom, osvježavajućom set listom i nestvarnom energijom”  Aftonbladet (4/5) 1.6.2018

“Moćno i fenomenalno” Expressen 1.6.2018

 

Trondheim, Norveška:

 “Došli su, videli su, pokorili su! Iron Maiden je rasturio u Trondheimu” Dagbladet (5/6) 3.6.2018

 Set lista je prepuna hitova iz bliže i dalje prošlosti grupe – ali ne samo očitih hitova nego upravo onih koje fanovi najviše vole, a nisu se dugo čuli na koncertima – prvih nekoliko koncerata ostavili su publiku ništa manje nego euforičnom. Od svh ljudi na planetu estonski fanovi u Tallinnu bili su prvi svedoci novog spektakla. Za njima su slijedili Finci, pa Norvežani i Šveđani, i to 40 tisuća njih na zatvorenom stadionu u Stockholmu. Nordijsko proputovanje vodilo je dalje do Kopenhagena, a kulminira će kao headlineri Sweden Rock Festivala u Solvesborgu ovog četvrtka. Organizatori Live Nation sa zadovoljstvom prenose kako su svi nordijski koncerti potpuno rasprodati, što znači preko 130 hiljada obožavalaca.

2018 by JOHN McMURTRIE 2018 Copyright TALLINN IRON MAIDEN

Menadžer Iron Maidena, Rod Smallwood, komentarisao je: “Iako smo odradili tek pet koncerata turneje, reakcije fanova su jednostavno fenomenalne! Gledajući ljude razjapljenih usta kako svjedoče postepenom otkrivanju pozornice nagrada je samo po sebi. Potrudili smo se iz petnih žila napraviti ovu turneju Maidena produkcijski najboljom ikad i nadamo se da će se fanovi složiti da smo uspjeli. Vrlo je zadovoljavajuće vidjeti reakciju mnogobrojne publike, budući da se set lista isprepliće kroz razne svjetove i teme s kojima smo provocirali ljude još od prošle godine. Za ovu turneju inspirirala nas je igra i njezini isprepleteni svjetovi i nadamo se da će fanovi nakon spektakla cijeniti to ispreplitanje kad se vrate mobilnoj igrici i vide, naprimjer, Cathedral PVP arenu ili borbu Eddieja i drugih likova.”

 

Turneja The Legacy Of The Beast nastavlja dalje  Evropu sve do početka avgusta, pri čemu će proći kroz 34 grada u 24 zemlje, s nizom koncerata i festivala, od kojih je većina već rasprodata.

Karte su dostupne u sustavu Eventim – KUPI KARTU

Zagreb je na popisu gradova evropske turneje te je jedini grad u regiji gdje će Maidenovci nastupiti 24. jula 2018. u Areni Zagreb čeka nas svetski spektakl. Stoga, ne zaboravite na vreme nabaviti dragoceni komadić papira, jer koncert je gotovo rasprodat. Požurite i ne propustite najbolji koncert godine.

 

2018 by JOHN McMURTRIE 2018 Copyright TALLINN IRON MAIDEN

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here