Gitarista i kompozitor Mladen Pecović koncertom instrumentalne muzike za gitaru u Domu omladine Beograda 28. maja predstaviće svoj dosadašnji autorski rad. Pažnju javnosti privukao je izuzetnim gitarskim umećem i pobedama na nekoliko gitarskih tamičenja u regionu.Mladen Pecović, rođen 1982. godine u Užicu, od svoje petnaeste godine svira električnu gitaru. Nakon odustajanja od srednje tehničke škole upisao je Muzičku školu „Stanković“ u kojoj je završio džez gitaru kod profesora Danila Karamarkovića.

Tokom srednjoškolskog perioda Pecović je svirao u školskim sastavima, Big Bendu muzičke omladine, održao niz nastupa sa profesorima, a takođe je imao priliku da bude deo koncerata sa Big Bendom RTS.

Nakon toga, kroz karijeru profesionalnog muzičkog izvođača, sarađujući povremeno ili na duže vreme sa velikom brojem izvođača, umetnika, pozorištem i estradom, sreo se sa mnoštvom muzičkih stilova i različitih muzičkih senzibiliteta.

Osvojio je prva mesta na Gitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji etno gitare, i Omiš Gitar Festu, u kategoriji električna gitara.

Decembra 2012. godine oglasio se prvim video singlom “Gora”, koji predstavlja uvertiru u buduće autorske projekte.

Nastupom u Akademiji 28, u martu 2013. počinje koncertnu aktivnost, sa električnim kvartetom ili kao duo akustičnih gitara.

Kompozicije i koncertni program čini instrumentalna muzika za gitaru.

Trenutno priprema album, i bavi se poslovima koncertnog i studijskog muzičara, i muzičkog producenta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here