Amy Lavere & Will Sexton iz Mefisa (SAD) nastupiće po treći put u gradu na dva Timoka, a ovog puta u zaječarskom klubu “Klupče”. Koncert je zakazan za sredu, 4. maj. Početak koncerta je u 22 časa. Kao specijalni gosti nastupiće, Nikola Bucko Milošević i Dejan Nikolić.


amyMlada kantautorka iz Memfisa Amy LaVere rođena je u Luizijani kao Amy Fant. Sa roditeljima muzičarima selila se dvadeset i dva puta, a trinaest puta je menjala školu pre završetka srednje. Posle srednje škole odlazi u Nešvil gde se i udaje nakon kraće romanse. Mladoženja je Gabe Kudela, bivši kontrabasista Th’ Legendary Shack Shakers koji će je naučiti da svira kontrabas i sa kojim će imati duo The Gabe & Amy Show. Ipak, razvode se 2003, par godina pošto su se preselili u Memfis. Amy nastavlja da svira kontrabas, piše svoje pesme i sa par prijatelja nastupa širom juga SAD. Pored posvećenosti muzici Amy se pojavljuje i u dva filma s početka ovog veka: „Walk The Line“ iz 2005. (biografski film o Johnny Cashu, u kome su glumili i Joaquin Phoenix i Reese Witherspoon) i „Black Snake Moan“ iz 2006. (u kome su glumili Samuel L. Jackson, Christina Ricci i Justin Timberlake).

2006. godine Archer Records izdaje njen prvi solo album „This World Is Not My Home“. Potom sledi album „Anchors & Anvils“ (Archer Records, 2007.) . Ovo izdanje seže do 6. mesta liste Americana Music Association. 2009. objavljuje EP „Died Of Love“ (Archer Records), poslednji sa Jimom Dickinsonom kao producentom, ali i mentorom, savetnikom i važnom podrškom. Smrt Jima Dickinsona i raskid veze sa bubnjarem Paulom Taylorom obeležiće naredni album tmurnim i tužnim raspoloženjem. Maja 2014. izašao je četvrti album Amy LaVere, „Runaway’s Diary“ i sadrži dvanaest pesama inspirisanih tinejdžerskim begom od kuće. Neki je nazivaju putujućom pločom, neki pločom kojom se otvaraju mnoge dileme iz uvek uzburkanih dana odrastanja, ali svi su složni u tome da se Amy LaVere i ovim parčetom plastike dokazala kao kantautorka visokog kvaliteta i ogromnog talenta na današnjoj amerikana sceni. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here