TANJA JOVIĆEVIĆ bivša članica grupe Oktobar 1864, poznata i po saradnji sa kultnom grupom EKV, kao i sa sastavom Ritch Bitch, nastupiće u petak, 27. marta, u poznatom zaječarskom prostoru sa uvek odličnom atmosferom, u klubu “Klupče”.Početak je zakazan za 23 časa. 


cale

Retrospektivu rada Tanje Jovicevic kroz Jazz, Blues, Funky, Soul, R&B epohu  i neizostavan repertoar Oktobra 1864 i EKV-a, imaće priliku da čuje upravo publika u Zaječaru.

  • Cena karte iznosi 200 dinara. 

Beogradka grupa Oktobar 1864 nastala je 1984. Grupu su osnovali Goran Tomanović ,Željko Mitrović i Dean Krmpotić.Tanja Jovićević se priključuje sastavu krajem iste godine.

Saradnja sa kultnom grupom EKV, počela je ovako. Milan Mladenović je prvi došao na snimanje drugog albuma grupe Oktobar 1864, oduševio se što postoji jedan takav mladi bend. Pomogao sastavu da reši neke probleme, snimao prateće vokale samoinicijativno.

Nas dvoje smo postali veliki prijatelji, i od albuma “Par godina za nas” ja postajem neki čudan deo benda, kao neki dobri duh benda, rekla je Tanja Jovićević za jedan od muzičkih portala. 

Kompletan intervju, pogledajte OVDE

Dan kasnije, u subotu, 28. marta, od tačno 22 časa, očekuje vas odličan provod uz nešto tvrđi zvuk, koji proizvodi borski sastav NEW DEAL. Publika uvek potencira energiju koju emituju i kvalitet. NEW DEAL ima širok repertoar, i nekako svakoj pesmi daje i svoj pečat, a to čini još od 1992. godine. 

  • Cena karte: 100 RSD

ND MIMA SRCE

New Deal je dva puta bio finalista letnje zaječarske Gitarijade, dva puta pobedio na zimskoj zaječarskoj Gitarijadi demo bendova, pobedniki gitarijade u Kuršumliji i takmičenja demo top bendova u Nišu i Kikindi, ali i pobednici „Hita 202“ u kategoriji grupa bez zvanično snimljenog CD-a.

“Budim se iz sna, ovo nije moja zemlja, ovo nisam ja. Niko me ne poznaje i nikom nisam drag, ovo nije moje Sunce….“ – reči su pesme „Švaba“, sastava „Lizard” iz *90, koji je na raznim manifestacijama poput Gitarijade neka prva mesta osvajao, a neka „opravdano gubio“. Možda nepoznat široj masi , iz ovih ili onih razloga, možda zbog dešavanja na prostorima bivše velike zemlje, u godinama u kojima njihov ozbiljan rad tek počinje, na kraju zbog nedovoljno finansija ili sredstava komunikacije, koje danas postoje – ime Lizard nestaje sa početkom 21. veka. Lizard se uz manje promene pretočio u cover bend NEW DEAL… 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here