Anti global etno pank bend Neozbiljni pesimisti sa gostom frontmenom Brkova Šemsom 69 snimili su singl i spot “Bežim iz bede”, koji angažovano odslikava problem odlaska stanovništva iz zemlje. “Bežim iz bede” je najava novog albuma Neozbiljnih pesimista “Pametovanje iz provincije” kog će do kraja godine objaviti na CD-u i digitalnim platformama promoterska kuća Long Play.

Bežim iz bede” govori o čoveku koji napušta svoju zemlju i dok putuje u nepoznato razmišlja o svom životu i o tome da li je doneo dobru odluku i da li je rešenje otići ili ipak postoje neka druga rešenja da bi čovek imao osnovu da bude sretan”, objašnjava frontmen Pesimista Igor Olujić.

Pošto je snimljena “Bežim iz bede”, većina članova benda imala je utisak da joj nešto nedostaje i ubrzo se javila ideja da bi pesma mogla da bude duetska, a da je “Šemso taj šraf koji nedostaje pesmi da bi ona ispoljila svoj pun potencijal”. 

“Poslali smo mu snimak, on je vrlo rado pristao da bude gost i da otpeva svoje deonice. Našli smo se u Beogradu jedne zimske večeri, Šemso je otpevao svoje i pesma je konačno zazvučala kako treba, čak nam je predložio da bi bilo dobro snimiti spot za ovu pesmu gde bi on takođe rado učestvovao. Tako smo mi prošlog proleća krenuli put Zagreba i Beča da ekranizujemo ovaj naš duet” kaže Olujić.

Autorsku pesmu Branislava Baturana, Borisa Mišića i Igora Olujića u aranžmanu Igora Martinka, producirao je Željko Veljković. Spot je režirao Nikola Končarević iz novosadske #illegalproduction kuće, sa kamermanom Robertom Gondijem, uz montažu i postprodukciju Predraga Novkovića.

Neozbiljni pesimisti su osmočlani sastav iz Sombora koji je svoju veselu muziku sa gorkim tekstovima već zabaležio na dva albuma ”Neka bude što biti ne može” (2010) i “Omladinci kud’ ste pošli” (2012), a njihova pesma “Idemo (Napred Srbijo)” bila je zvanična navijačka himna reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u vaterpolu 2016. godine u Beogradu. Nastupali su u Poljskoj, Grčkoj, Francuskoj, Austiji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i na svim značajnijim festivalima u Srbiji.

Neozbiljni pesimisti foto: Bojan Đurišić

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here