Mladi britanski autor i pevač senzacionalnog glasa Calum Scott poseti će Zagreb u sklopu svoje turneje Bridges World Tour te održati koncert u Boogaloo klubu 28. aprila 2023. godine. To će biti njegovo prvo glazbeno gostovanje u regiji od kada je ga je javnost upoznala, i to putem showa Britain’s Got Talent 2015. godine. Calum Scott je tada izveo verziju Robynina hita “Dancing on My Own”, oduševio žiri i posebice Simona Cowella koji mu je dao zlatni gumb. Nakon što je osvojio šesto mjesto na natjecanju, sljedeće je godine objavio svoju verziju kao singl, koji je zauzeo drugo mjesto na UK Singles Chartu i postao najprodavaniji singl u Britaniji ljeta 2016-te, koji je zaslužio i nominaciju za Brit Award u kategoriji najboljeg britanskog singla.

Dolaskom svog debitantskog albuma Only Human iz 2018., Calum Scott zaseo je na 1. mesto iTunes lestvice albuma u više od 20 zemalja sveta, skupivši preko 7,5 milijardi ukupnih globalnih streamova. Album Only Human uključuje njegovu platinastu  “You Are The Reason”, pjesmu koja je prošla među 25 najboljih na Spotifyjevom US Viral 50 i dospela među 10 najboljih na iTunes ljestvicama singlova u 38 zemalja.

Sa svojim snažnim glasom i pjesmama koje ogoljuju dušu, Calum Scott stvara duboko rezonantne pesme koje prate najznačajnije trenutke u našim životima. Od izdavanja revolucionarnog singla “You Are The Reason”,  bezbrojni obožavatelja diljem sveta u njegovoj muzici pronašli su utehu nakon slomljenog srca ili gubitka drage osobe. Istu tu eneghiju i senzibilitet Calum Scott će preneti uživo publici u Zagrebu, a u tome će mu pomoći njegov odličan prateći bend koji uključuje i gudačku sekciju s violinom i violončelom.

Calum Scott u proeće u Hrvatsku dolazi u sklopu turneje kojom promoviše svoj drugi album nazva Bridges izdat u junu 2022. godine. Napravljen s producentima s A-liste kao što je Greg Kurstin (osmostruki dobitnik nagrade Grammy koji je radio s Paulom McCartneyem i Adele), album je već “izbacio” nekoliko uspješnih singlova kao što su ljubavna balada s klavirom “Bilblical”, “Rise” koji ističe Calumov topli, ali moćni vokal te najnoviji singl “If You Ever Change Your Mind” neobično optimističan osvrt na prekinutu romansu.

Na novom album Scott je udvostručio svoju predanost pretvaranju svojih najintimnijih iskustava u pjesme koje podižu raspoloženje i jačaju srce.  U skladu sa Scottovim namjerama za cijeli album, Bridges u konačnici otkriva neverovatnu nadu u tami, delikatnu alkemiju koja odjekuje njegovom novopronađenom samouvjerenošću u ulozi lirskog pripovjedača.

Sa sigurnošću se može reći da Calum Scott nije izgubio čaroliju koja mu je pomogla osvojiti srca publike još 2015., budući da su Bridges sjajna serija melodija koje griju srce i pokazuju njegov uvijek senzacionalni pjevački glas, kao i njegov rastući talent kao tekstopisac. Taj glas se sada sprema osvojiti i srca zagrebačke publike u proljeće ove godine.

Ulaznice za koncert krenule su u prodaju  14. decembra , a mogu se kupiti putem Eventim sistema, online kao i na fizičkim prodajnim mestima.  Cena ulaznice je 190 HRK.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here