Nakon izuzetno uspešnih izložbi u Nemačkoj u Budelzdorfu i Remagenu, kao i u Splitu, Trebinju i Sarajevu, mladi ali već afirmisani slikar Marko Kusmuk predstaviće se beogradskoj publici u Galeriji Sanjaj, Dositejeva 11, koja je poslednjim izložbama skrenula na sebe pažnju i likovne kritike i ljubitelja slikarstva. Kompleksna i slojevita poetika jedna je od najupečatljivijih osobina radova ovog nadarenog umetnika. Podjednako dobro se snalazeći i u malom i u velikom formatu, Kusmuk upotrebom bogatog slikarskog rečnika uspeva da prikaže večne teme. 

foto: Vladimir Popović

Galerista Sanja Bjelanović Janković i ovom izložbom nastavlja da pruža priliku mladim umetnicima da javnosti prikažu svoja dela. Otuda je i praksa galerije Sanjaj, da tokom trajanja izložbi organizuje i umetnička vođenja za studente, kolekcionare i sve ljubitelje umetnosti. Termini za ova svojevrsna putovanja kroz dela slikara koji izlažu u ovoj galeriji se najavljuju na instagram profilu galerije https://www.instagram.com/galerijasanjaj/

Otvaranje izložbe Marka Kusmuka pod nazivom „Stanja“, u galeriji Sanjaj, biće u sredu 26. januara u 19 časova, a trajaće do 18. februara. 

Radno vreme galerije je od 12 do 20 časova radnim danima, a subotom od 11 do 15 časova. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here