U trenutku kad se činilo da će se 2020. godina pamtiti samo po karantenskim i korona hitovima, pojavili su se oni! Dvojac koji je u mrak doneo blistavi sjaj zove se Mechanical, a čini se da je njihov prvi video za pesmu “Fluorescent Black” namerno čekao aktualni trenutak. A nije.

Dug put su prešli Krešimir Jurina i Branko Trajkov Trak (bubnjar Zabranjenog pušenja), a koji stoje iza imena Mechanical. Putanja njihovog umetničkog kretanja išla je od Zagreba preko Udina, sve do Los Angelesa. I rođen je “Fluorescentni Black”, tek prvi u nizu singlova, koji će se u narednom periodu sukcesivno predstavljati javnosti.

“Za početak, pretvorio sam svoju vikendicu na selu u studio za sviranje i snimanje, sa željom da realiziram ideje, koje nisam uspio s prošlim bendovima. Budući da smo Trak i ja dugogodišnji prijatelji, prije svega zahvaljujući suradnji u okviru grupe Zabranjeno pušenje čiji sam bio član kao tehničar, upitao sam ga da li bi svirao sa mnom u mom studiju. I prvo što sam mu predstavio bio je upravo rif za “Fluorescent Black”. Trak se oduševio i to je bilo to”, objašnjava Jurina kako su im se lako poklopile i energije i vizija.

“I want to play” viknut će iz svog glasa Mechanical u zaraznom refrenu pesme, koja je, iako debitantska, za samo nekoliko dana zabeležila više hiljada pregleda na svim relevantnim video i streaming servisima. I već odzvanja regijom.

Vrlo je malo onih koji bi pomislili da se radi o bendu koji je izvorno iz Hrvatske. Jedan od razloga je ekipa, koju su oko sebe okupili Krešo i Trak:

Video spot za “Fluorescent Black” je umetnička priča u kojoj se bore svetlost i tama kroz savremeni i energični ples Larise Lipovac Navojec i Alise Ramić, kao Krešinog mračnog alter ega, a sve u režiji Siniše Niševića, čiji je rad pretežno vezan za Los Angeles. Direktor fotografije bio je Mario Delić, a montažu potpisuje Tomislav Josipović. Izuzetnu podršku projektu dao je i Srđan Perkić – Gruppo Pragma, Udine.

Pratite Mechanical, jer ovo je tek početak svega što imaju za reći i pokazati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here