Posle dugogodišnjeg upornog rada, prevashodno baziranog na entuzijazmu, dobijenih nagrada na polju rok fotografije, više uspešnih izložbi širom bivše Jugoslavije (fotografski trio „Rok momenti“) i niza samostalnih izložbi, Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković, u fotografiji prevashodno opredeljeni za dokumentovanje rok koncerata, odlučuju se za novu koncepciju projekta „Rok momenti“: saradnju sa autorima rok fotografije iz drugih gradova: Zoran Mojsin (EFIAP) Bor, Miloš Milojević (FSS1) Zaječar, Nemanja Đorđević (urednik fotografije na internet portalu BalkanRock) Vranje, Raša Milojević (MF FSS / EFIAP/b / EsFIAP) Zaječar.

foto : NemanjaDjordjevic
foto  Nemanja Djordjevic

Ideja projekta je povezivanje fotografa različitih generacija iz nekoliko gradova Srbije koji su svojim angažmanom kroz izložbenu aktivnost, u prethodnom periodu doprineli novom umetničko-likovnom pogledu na jedan specifičan fotografski žanr.

Izložba predstavlja foto-dokumentaciju koncertne aktivnosti rok muzičara sa domaće i strane scene i raznolikost izraza šest autora – fotografa, pripadnika tri različite generacije, sa ciljem da se podstiče, razvija i afirmiše rokenrol kultura i rok fotografija širom Republike Srbije.

Na izložbama će biti predstavljen izbor najboljih fotografija iz opusa gore navedenih autora nastalih na rok koncertima i festivalima širom Srbije u poslednjih nekoliko godina.

Predviđeno je da se prva izložba postavi u Beogradu kao zajednička izložba na kojoj će se predstaviti svih šest autora, a zatim da se postavi niz izložbi širom Srbije na kojima će učestvovati po tri autora (samostalne izložbe) gde bi domaćini i su-organizatori bili autori poreklom iz grada u kome se izložba održava.

Danas imamo priliku da se sretnemo sa šest različitih doživljaja rokenrola kroz fotografiju, obogaćenih i kulturološki različitim posmatranjem iste teme.

ROK MOMENTI (Anamarija Vartabedijan, Stanislav Milojković i Aleksandar Zec) su se do sada predstavili šest puta sa izložbom u regionu, a tri puta u Beogradu za nepunih godinu i po dana 2007. i 2008. godine.

2007. New Moment Galerija Ideja, Beograd
2007. VIVA LA POLA! Summer revolution rock festival! Pula – Hrvatska
2007. String Festival, Galerija otvorenog univerziteta u Subotici
2008. ROK MOMENTI – LIVE@ SKC, Galerija SKC, Beograd 
2008. Nektar Demofest, Galerija Doma omladine, Banja Luka, BIH
2008. Belgrade Beer Fest

 

Zakazane izložbe: 

  • Dom kulture KNjAŽEVAC – jun 2014. Anamarija Vartabedijan, Stanislav Milojković i Raša Milojević 
  • Narodni muzej ZAJEČAR – avgust 2014. (tri autora) Anamarija Vartabedijan, Stanislav Milojković i Miloš Milojević
  • Muzej metalurgije i rudarstva BOR Avgust 2014. Anamarija Vartabedijan, Stanislav Milojković i Zoran Mojsin 
  • Narodni muzej VRANjE – septembar 2014. (tri autora) Anamarija Vartabedijan, Stanislav Milojković i Nemanja Đorđević

 

Dom Omladine

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here